Terug naar het overzicht

Naam: Christian
Plaats: Zwijndrecht
Leeftijd: 39
Mijn wens

Ondanks dat ik grotere plannen heb ben ik er inmiddels achter gekomen dat ik hiervoor eerst de fundering zal moeten verstevigen. Op dit moment lig ik teveel met mijzelf in de knoop en vorm niet alleen een belemmering voor mijn gezin en mijn andere dierbaren maar ook voor het uit laten komen van mijn dromen. Vandaag heb ik besloten om de vicieuze cirkel die neerwaarts gaat te doorbreken en het tij te keren. Mijn dagboek staat vol van deze beloftes maar nu slinger ik het de digitale snelweg op en het universum in. Mijn wens is dan ook te veranderen, de trauma's, angsten en zorgen in mijn leven achter mij te laten en mezelf weer gezond, gelukkig en dankbaar te voelen. Ik wil mijn relatie weer nieuw leven inblazen, mijn vrouw weer op mij kunnen laten bouwen en mij vertrouwen, mijn gezin weer te kunnen verrassen en te verblijden en de mensen om mij heen te geven wat ze verdienen. Van lamlendig en moe naar fris en energiek en van sacherijnig, boos en verdrietig naar opgewekt, gelukkig en blij. Ik hou mijn wens klein want ik weet hoe groot de barrière is maar het moet veranderen, niet morgen maar het liefst vandaag. Mijn wens is om de best mogelijke versie van mijzelf op de wereld te zetten.
Naam: Riet Engel
Datum: 24 mei, 19u55
Reactie: Beste Christian, je oprechte wens is, zo te lezen, om meer liefde en vreugde in je leven en in het leven van je familie te gaan ervaren. Een eerste stap is te beseffen dat je gewenst bent, geliefd. En dat dat niet afhankelijk is van hoe je je nu voelt en wat je doet. Mensen hebben niet in de hand of ze kinderen krijgen. Er is dus een scheppende kracht die jou geboren heeft laten worden.Dat is een daad van liefde die onvoorwaardelijk is. Het begint er mee dat jij van jezelf houdt zoals je bent. De oordelen die je in de loop van je leven gehoord hebt niet te serieus te nemen. Hou van jezelf en waardeer jezelf. Willen veranderen werkt niet. Daar spreekt afkeuring uit. In liefde zijn bij wie je nu bent en de wens te leren van je situatie is vruchtbaarder.
Vriendelijke groet,
Riet
Naam: Dolfijntje
Datum: 11 juni, 01u55
Reactie: Hoi Christian, ik vind het zeer moedig van je om te durven wat je hebt nee geschreven. Er zijn veel gelijkenissen tussen ons, is wat ik lezen kan. Het grote verschil is dat jij WILT... Hou die wil vast want met vastberadenheid kan je al een heel eind komen ;-) Toch kan ik het niet laten om 1 aspect van Riet te beamen en dat is dat je veel trekjes van jezelf momenteel enorm afkeurt. Terwijl als iemand jou vertellen zou over de dingen die jij hebt meegemaakt, zou je dan ook die woorden gebruiken? Zou je niet begripvoller zijn naar die persoon, begrijpen dat die niet steeds als een persoon met een sterke persoonlijkheid voor de dag komen kan? Gewoon wat vragen om eens over na te denken. Misschien wijst het je wel naar anders denken, misschien ook niet. Probeer je wens te concretiseren, zo ga je direct ook een paar kleine stapjes kunnen verzinnen om te doen.
Heel veel sterkte en moed gewenst.
Dolfijntje

Reageren

Mijn naam *:
Mijn e-mail adres *:
Reactie:

Wij houden u graag in de toekomst op de hoogte. Indien u dit niet wilt, kunt u dit hier onder aangeven.

TOP

Welcome to the wishbook

What is your dream? Be as specific and detailed as possible. You get exactly what you wish for. Describe it as precisely as you can.

Congratulations! You've now put your dream into words. Words have creative power. It has been written that 'in the beginning was the word'. The creative process has now begun. The seed has been sown, the seed that you will nurture until it grows into a powerful tree of life.

Now say your wish out loud. Just to yourself at first. Then to those closest to you. Then to other people you meet. Then let the world know and publish it in the Wishbook. Let other people react on your wish, let them inspire you. You can also give them feedback, and inspire them.

Meet the other participants. You'll find them in the alphabetic namelist.

You can also chat with other participants. Find friends and fellow travelers.

Delen: