Archief van september 2006

Archief

Kunstenaar: Francine van Hove. Schilderij: Septembre, 22.

Naam: Berna Copray
Datum: 26 september, 21u53
Reactie: Hallo Geert, Bedankt voor de mooie woorden in het boek voor mijn vriend Willem. Het was geweldig geregeld allemaal: het pakje werd maandag (op zijn verjaardag, zoals gevraagd) afgeleverd en dat was dus precies op de goede dag! Succes verder met alles en ik ben ook benieuwd naar het boek. hartelijke groeten, Berna.
Naam: Evelyn Kallansee
Datum: 25 september, 00u05
Reactie: Wat een prachtig boek heb je geschreven, ik kon niet stoppen met lezen, zo mooi! Ik ken je gezicht nog van toen ik net op de kleinkunst akademie kwam... Misschien kan mijn muziek jou ook even blij maken!! www.openopen.nl lieve groet, Evelyn
Naam: Frans Busschots
Datum: 23 september, 21u22
Reactie:
Naam: Natasha Bloemhard
Datum: 18 september, 23u42
Reactie: Heb net de Kabbalist uit, wat een mooi boek is dat.
Naam: Ellis Littooij
Datum: 18 september, 10u24
Reactie: Beste Geert, Het boek waar je destijds in Frankrijk over sprak is een succes heb ik gemerkt! Bestel het nu via de website, omdat het hier in de buurt uitverkocht is. Hartelijke groet aan Christine en jullie dochter, Jaap en Ellis Littooi.

Antwoord: Dankjewel, Ellis! Inmiddels is de vierde druk trouwens verschenen, en is het boek weer overal verkrijgbaar! Hartelijke groet, Geert.
Naam: Kapucijnen
Datum: 16 september, 08u15
Reactie: Beste Geert, Je hebt een schitterend boek geschreven over de drie grote mystici van Safat: Mozes Cordovero, Isaak Luria en Chaim Vital, en over enkele andere groten. Je bent er in geslaagd om de kern van het Kabbalistische gedachtegoed op een boeiende, menselijke wijze te vertolken, een injectie van beschaving en hoop. We zien met spanning uit naar je boek over Isaac Newton.
Naam: Ada Drost
Datum: 15 september, 20u13
Reactie: Beste Geert, geweldig boek. Ik wil graag meer informatie over kabbala. Ik heb het boek "De kracht van kabbala" gelezen.

Antwoord: Beste Ada, dank voor je mooie reactie! Een ander boek dat ik je kan aanbevelen, is "A wish can change you life" van Gahl Sasson, helaas voorlopig alleen in het Engels verkrijgbaar. Of misschien kan je ook naar een lezing van me komen. De data hiervan vind je op deze website in de rubiek "Nieuws" bij "Agenda". Hartelijke groet, Geert.
Naam: Fred Keesen
Datum: 12 september, 21u17
Reactie:
Naam: Fernando Oord
Datum: 12 september, 14u39
Plaats: Almere
Reactie:
Naam: Peter Bartels
Datum: 12 september, 09u45
Reactie: Ik heb genoten van je boek. Ik vind het spannend van begin tot end. Een prachtige liefdesroman. Vol met echte mensen die zich op een menselijke manier gedragen. Er mankeert aan allemaal wel wat.
Ook vind ik vele uitspraken bruikbaar, ondersteunend en leerzaam.
Naam: Nathalie Roche
Datum: 9 september, 19u22
Plaats: Haarlem
Reactie: Waar kan ik een rode armband bestellen of kopen? Ik woon zelf in Haarlem.

Antwoord: Beste Nathalie, De eenvoudigste manier om een rode armband te bestellen is via internet. Dat kan bv. Via de website www.kabbalah.com. Maar als u 'red string' op Google intoetst komt u ook nog een aantal andere aanbieders van de rode armband tegen.
Voor zover ik weet zijn de armbanden in Nederland nog niet te koop, behalve tijdens de lezingen die het Kabbalah Center in Brussel geregeld organiseert. Voor meer informatie daarover kunt u mailen naar arie.politi@kabbalah.com Alle goeds toegewenst, Geert Kimpen.
Naam: Sylvia van Zoeren en Rob Bouber
Datum: 8 september, 09u45
Reactie: Beste Geert Kimpen, Inmiddels hebben we het boek dat je schreef in huis en mijn man Rob heeft het al gelezen, ik ben bezig. Het is heerlijk en sfeervol. Prachtig. Toen we op Vlieland waren spraken we erover en kwam ook onder andere de seksualisatie van vooral heel jonge vrouwen even de orde. Er stond een artikel in de Opzij, vandaar.
s' Avonds zagen we heel even Madonna voorbijkomen in haar film 'In bed with Madonna' en ik realiseerde me dat zeker zij haar steentje heeft bijgedragen aan die seksualisatie. Rob, mijn man is kunstredacteur bij de Hollandse Dagbladcombinatie (Noordhollands Dagblad en Haarlems Dagblad) Hij schreef een column en jouw boek wordt hierin even aangestipt. Ik hoop dat je al veel boeken hebt verkocht. Ik geniet in ieder geval van je fijne schrijfstijl en uiteraard het thema waar het om draait. Hartelijke groet, Sylvia van Zoeren.
Naam: Ad van Veen
Datum: 7 september, 10u36
Plaats: Soest
Reactie: Beste Geert, ik wilde je nog even bedanken voor de geweldige uitzending die ik met je hebt mogen maken en de warme, bijna lieve woorden die je in mijn boek hebt geschreven.
Warme groet, Ad
Naam: N.T.J. Roche
Datum: 6 september, 22u07
Reactie: Ik kan aanstaande zaterdag niet komen bij uw lezing over de Kabbalist op de Zinwebbeurs Nijmegen.Wanneer houdt u uw volgende lezing over De kabbalist?.

Antwoord: Beste mevrouw Roche, Op onderstaande link vindt u de agenda met alle voorlopig geplande data. http://www.dekabbalist.nl/agenda.html
Hartelijke groet, Geert Kimpen
Naam: Anita van Gulik
Datum: 4 september, 21u14
Reactie: Hallo meneer Kimpen, Ik ga morgen gelijk naar de boekhandel om De Kabbalist te kopen,als deze nog niet verkrijgbaar is dan bestel ik het via deze site. Ik heb me de laatste tijd erg verdiept in de Kabbala en ik leer er erg veel van. Ik heb ook contact met de Kabbala in Amerika. Ik heb een vraag aan U. Weet U misschien waar ik de red string kan krijgen hier in Nederland? Zo ja zou U mij daar dan een adres van kunnen geven? Met vriendelijke groet, Anita.

Antwoord: Geachte mevrouw van Gulik, dank voor uw enthousiaste reactie! De rode armband is binnenkort in Nederland verkrijgbaar. Kijkt u op www.kabbalisten.com en daar vindt u er meer informatie over. Over de achtergronden van de 'red string' vindt u op deze website meer informatie in de rubriek "De kabbalist van A tot Z" bij de R van Rachel. Hartelijke groet,
Geert Kimpen.
Naam: Nora Levits
Datum: 4 september, 12u17
Reactie:
Naam: Merijn Schipper
Datum: 3 september, 10u07
Reactie:
Naam: Marian Peeters, Bibliotheek Maasbree
Datum: 1 september, 19u12
Plaats: Maasbree
Reactie: Graag zou ik weten wat uw voorwaarden voor een lezing over Kabbala zijn.

Antwoord: Geachte mevrouw Peeters, inhoudelijke informatie over de lezing vindt u op deze website in de rubriek "Nieuws" bij "Lezingen". Voor overige informatie kunt u terecht bij Sandra de Haas, die de boekingen van de lezingen verzorgd. Haar emailadres is: Helena@kabbalisten.com Zij zal met u contact opnemen. Hartelijk dank voor uw belangstelling, Geert Kimpen.
Naam: Tom A. Furstenberg, stichting Joods Apeldoorn
Datum: 1 september, 13u03
Plaats: Apeldoorn
Reactie: Beste Geert,
Twee maanden geleden attendeerde je ons op je boek. Met veel leesgenot en ontroering heb ik je prachtige, indrukwekkende boek gelezen. Wat een meesterwerk zeg! Wij organiseren als Stichting Joods Apeldoorn avonden voor Apeldoorners met een Joodse achtergrond. Ik begrijp dat je een Vlaming bent, ben je regelmatig in Nederland? Het zou bijzonder interessant zijn als je een avond bij ons zou komen vertellen over de totstandkoming van je boek, vanaf het moment dat je gegrepen werd door het leven van Chaim Vital, alle reizen die je ervoor maakte, tot hetgeen het boek nu allemaal teweeg brengt en wat je evt. plannen nog zijn. Zou zoiets mogelijk zijn?

Antwoord: Beste Tom, Dankuwel voor uw bijzonder aardige reactie! Het is voor mij altijd ontzettend leuk om 'uit Joodse hoek' feedback te krijgen.
Over de onderwerpen waarover u een avond zou willen, gecombineerd met de uitleg over 10 kabbalistische wetten, geef ik lezingen! Ik zal Sandra de Haas, ( Helena@kabbalisten.com) die deze lezingen voor mij organiseert, vragen om contact met u hierover te nemen. Het lijkt mij ontzettend leuk in elk geval. Overigens ben ik inderdaad Vlaming, maar woon ik, alweer 16 jaar!, in Nederland. Met hartelijke groet, Geert Kimpen.

TOP

Delen: