Lezingen

Lezingen agenda

Geert Kimpen lezingen

Zaterdag 22 juni 2024 om 10u00
Maria Magdalena Opstellingen Dag, i.s.m. Hylke Bonnema

UITVERKOCHT!
Nieuwe dag gepland: zie bij 16 november!

MARIA MAGDALENA DAG
Verrijk je spirituele pad met een unieke combinatie van wijsheden, geïnspireerd door Maria Magdalena

Ben je opzoek naar dat gevoel van thuiskomen?
Merk jij dat je worstelt met vragen over liefde, relaties, gezondheid, zorgen en angsten? Of een diep knagend gevoel van onbehagen? Het archetype Maria Magdalena kan jou veel steun bieden bij de vragen of problemen waar je nu tegenaan loopt.

Maria Magdalena is al jarenlang aanwezig in onze opleidingen, trainingen en workshops. Ze komt naar voren in de vrouwenlijn, als de oermoeder, als archetype dat diep in ons collectieve bewustzijn resoneert.

Net zoals Maria Magdalena in onze opstellingen naar voren komt, ontvangen Geert Kimpen en Michelle Shanti ook dagelijks berichten van (hoofdzakelijk) vrouwen die Maria Magdalena in zichzelf herinneren. Soms dromen ze over haar, soms voelen ze haar, soms krijgen ze visioenen in meditaties van haar. Het lijkt alsof ze massaal ontwaakt in het bekken, het hart en de ziel van de mensen in deze tijd.

Het archetype Maria Magdalena
In onze grote opstellingen hebben we ontdekt dat er een krachtig, onafhankelijk vrouwelijk archetype nodig is voor deze tijd. Een archetype dat de ware spirituele essentie van de katholieke kerk behoudt, maar ook afrekent met het politiek gecreëerde verhaal over Maria en Maria Magdalena.

Maria Magdalena staat voor de heilige seksualiteit, voor het omgaan met je lichaam alsof het een tempel is, voor het heilige in het vrouwelijke en het mannelijke en de verbinding daartussen.

Maria Magdalena is ook het archetype van het vrouwelijke dat niet gezien en gehoord mocht worden. En is onze collectieve moederwond ontstaan bij het onderdrukken en wegsnijden van haar, waardoor we het vrouwelijke, het zachte, het verbindende en empathische in onszelf onderdrukken.
Adres: Posthoornkerk Amsterdam
Reserveren: https://shop.familieopstellingen.nl/checkout/maria-magdalena
Meer informatie: https://www.familieopstellingen.nl/maria-magdalenadag/
Entree: € 177,- (incl btw). Met vroegboekkorting tot en met 31 maart: € 147,- Inclusief koffie/thee/water, en wat lekkers. De lunch kan je meenemen of ergens gebruiken in de buurt.

Vrijdag 28 juni 2024 om 19u30
De belofte aan Maria Magdalena. Lezing door Geert Kimpen en Michelle Shanti in Bergen

Haar verhaal dat 2000 jaar lang verzwegen werd.

Het was eigenlijk geen keuze voor Geert Kimpen om dit boek over Maria Magdalena te schrijven. Het was het inlossen van een belofte.

Een zwaarwegende belofte die hij tien jaar lang voor zich had uitgeschoven. Tot de tekenen zo dwingend werden, dat hij niet anders kon dan luisteren.

Tijdens deze lezing neemt Geert Kimpen je mee op zijn reis bij het tot stand komen van dit boek dat hem tot het uiterste uitdaagde in zijn man-zijn en schrijverschap. Hoe hij ontdekte dat precies die reflexen die ervoor zorgden dat niet alleen Maria Magdalena maar ook het vrouwelijke in het algemeen, duizenden jaren lang onderdrukt werden, ook in hemzelf zaten. Hoe hij moest leren zich over te geven en te buigen voor het vrouwelijke.

Op zijn kenmerkende, enthousiaste manier, deelt hij niet alleen zijn persoonlijke verhaal, maar ook de verborgen geschiedenis van Maria Magdalena. De vrouw die bijna 2000 jaar lang een hoer en zondares werd genoemd tot ze in deze tijd eindelijk de erkenning verdient die haar altijd al toekwam. Een avond als eerherstel en eerbetoon van het mannelijke aan het vrouwelijke.

Met natuurlijk ook een stem door het vrouwelijke zélf van Michelle Shanti, die afstemt op een boodschap van Maria Magdalena en dan het publiek meeneemt op een inspirerende meditatie-reis, zoals alleen Michelle dat kan.

Omdat elke vrouw een godin is!

Over het boek:

Maria Magdalena is vastbesloten Jezus’ boodschap uit te dragen in de wereld. Tot ze ontdekt dat haar eigen boodschap minstens zo belangrijk is. Haar boodschap van vrouwelijke wijsheid die Jezus in zijn kracht had gezet.

Zal ze erin slagen haar stem te laten horen in een vijandige wereld die geen interesse heeft in wat vrouwen te vertellen hebben? Zal ze durven om te gaan staan voor de kracht van vrouwelijke seksualiteit? Zal ze hem kunnen blijven liefhebben zonder zichzelf te verloochenen? Zal ze een manier vinden om ondanks alle tegenstand ervoor te zorgen dat men ook 2000 jaar later haar niet vergeten zal?

Haar nooit eerder vertelde verhaal na de kruisiging.

Geert Kimpen

Tien jaar lang stelde auteur Geert Kimpen, bekend van onder meer De kabbalist en Het meisje dat aan de oever verscheen, het schrijven van deze roman uit. Tot de tekenen zo krachtig waren dat hij er niet langer voor kon weglopen. Het was sterven of schrijven.

Gebaseerd op eeuwenoude legenden, verboden apocriefe geschriften, teruggevonden gnostische boeken en evangeliën en de scherpe visioenen van zijn vrouw Michelle Shanti, reconstrueerde auteur Geert Kimpen Maria Magdalena’s verhaal in deze inspirerende roman.

‘Dank,’ zei Brighid, ‘namens alle vrouwen uit het verleden, het heden en de toekomst. Voor hen zal jij de vrouwelijke Messias zijn. Jij bent de roos der rozen.’
Adres: Bij de Nieuwe Beuk Dorpsstraat 20, 1861 KW Bergen, Netherlands
Meer informatie: https://www.dehartcirkel.nl/event-menu/evenement/121-lezing-de-belofte-aan-maria-magdalena-28-juni-door-auteurs-geert-kimpen-michelle-shanti
Entree: 20 euro Het bedrag kan worden overgemaakt op rekeningnr. NL44 INGB 0796 8731 43 t.n.v. “H.J. Borst” onder vermelding van Naam van de activiteit. Alleen indien uw betaling op tijd is binnengekomen bij ons bent u verzekerd van een plek.

Zondag 11 augustus 2024 om 17u00
Inspirerende Zomerschrijfweek

Droom jij van je eigen boek? Wil jij een spannend, mooi, ontroerend, persoonlijk of inspirerend verhaal vertellen? Een werkboek, thriller of inspirerende roman? Jouw levensverhaal, historische roman, managementboek of sprookje? Die ene dichtbundel, dat stappenplan of een bloemlezing erotische verhalen? Het boek dat jouw coaching-praktijk op de kaart zet? Loop je al lang met een idee rond? Voel je dat dit het moment is om aan de slag te gaan?

Laat je dan nu inspireren door bestsellerauteur Geert Kimpen en uitgever en auteur Michelle Shanti die een week lang jouw persoonlijke schrijfcoaches zijn.
Adres: Terra Nova, Zuid Frankrijk - Katharenland
Reserveren: https://www.geertkimpen.com/zomerschrijfweek-2024-inschrijving.php
Meer informatie: https://www.geertkimpen.com/zomerschrijfweek-2024.php

Vrijdag 20 september 2024 om 20u15
Lezing De Belofte aan Maria Magdalena Door auteur Geert Kimpen en Michelle Shanti in Sittard

Op 20,21,en 22 september 2024 organiseert stichting HOOOGER een expositie rondom het thema Verlangen. Centraal staat het 5 luik schilderij van de Tuin der lusten zoals het echt bedoelt is.

Vrijdag 20 september 2024
Aanvang lezing: 20.15 uur 21.00
Thema Maria Magdalena

Kader:
In het weekend van 20-9-2024 tot 22-9-2024 zal er een expositie plaatsvinden: Er worden kunstwerken getoond gemaakt door kunstenaressen rondom het Thema De Verzachting.
Op vrijdagavond zal de opening plaatsvinden in het bijzijn van publiek.
De Verzachting staat voor de liefdevolle en positieve vrouwenenergie die al eeuwen heling en genezing brengt. De Verzachting is een belangrijke stroming die gekenmerkt wordt door liefdevolle aanraking verbinding en verzachting als helende energie. Het verhaal van Maria Magdalena is een waardevolle introductie om de verzachting te vieren.

Het programma is als volgt opgebouwd:
Opening
20.00 uur
Harpiste speelt Eden van Hooverphonic
Harpsite speelt Queen of Hearts van Florence and the machine
20.15 uur
Lezing Geert en Michelle Maria Magdalena
21.15 uur
Dans door balletstudio Danzaira
21.30
Optreden Catalina
21.45 Opening tentoonstelling door onthulling 5 luik Tuin der Lusten.
Einde voorzien 22.30 uur met ruimte tot dialoog
________________________________________
Adres: Maria park in Sittard

Woensdag 25 september 2024 om 19u30
De belofte aan Maria Magdalena. Lezing door Geert Kimpen en Michelle Shanti in Joure

Een krachtig eerbetoon aan het vrouwelijke
“Ik ben de vrouw die uitgegumd werd, maar niet werd vergeten. Door alle eeuwen heen hebben vrouwen mij gehoord. Vrouwen hebben zich met mij verbonden en hebben zich met mij geïdentificeerd. Omdat ze wisten waar ik voor stond. Omdat ze wisten dat er zoveel meer was dan wat de mannen hun vertelden, dan wat zelfs hun eigen moeders hun vertelden, omdat ze erin waren gaan geloven, tot ze voelden dat het anders zat.”

Dit prachtige citaat is afkomstig uit het laatste boek van Geert Kimpen. In dit boek laat hij Maria Magdalena aan het woord, die na diens kruisiging aanvankelijk vastbesloten is om Jezus’ boodschap uit te dragen in de wereld, totdat ze ontdekt dat haar eigen boodschap minstens zo belangrijk is. Haar boodschap van vrouwelijke wijsheid, die Jezus zo in zijn kracht had gezet.

Het vrouwelijke
Juist in deze tijd, waarin mannelijke en vrouwelijke energie eindelijk weer in evenwicht mogen komen, zijn de vragen die beantwoord worden in ‘Ik, Maria Magdalena’ heel relevant. Zoals: hoe laat je als vrouw je stem duidelijk horen in een wereld waar het mannelijk nog altijd domineert? Durf je als vrouw werkelijk te gaan staan voor de kracht van je seksualiteit? Hoe kun je je man, of mannen in het algemeen, blijven liefhebben zonder jezelf te verloochenen?

Het mannelijke
Maar ook voor mannen zit er heel veel waardevols in Geerts boek, waarvan hij niet voor niets zelf zegt dat het schrijven hiervan hem tot het uiterste uitdaagde in zijn man-zijn. Tijdens dit proces ontdekte hij namelijk dat ook in hemzelf de reflexen aanwezig waren waardoor niet alleen Maria Magdalena, maar ‘het vrouwelijke’ als geheel duizenden jaren lang onderdrukt is. Hoe leer je als man te buigen voor dit vrouwelijke, het eer te betonen, en tegelijkertijd stevig verankerd te blijven in je eigen mannelijkheid?

Lezing en bijzondere ‘reis’
Op 25 september komt Geert Kimpen naar Joure met de lezing ‘De belofte aan Maria Magdalena’. Samen met zijn vrouw Michelle Shanti, die op haar eigen manier een mooie bijdrage leverde aan zijn boek in de vorm van haar scherpe visioenen. Zij geeft Maria Magdalena letterlijk een stem tijdens deze bijzondere bijeenkomst, waarin je door hen beiden wordt meegenomen op een inspirerende reis door de tijd en langs de vrouwelijkheid. En uiteraard is er na afloop gelegenheid tot uitwisseling en kun je ook Geerts boeken kopen.
Adres: Locatie 't Haske, Vegelinsweg 20, Joure
Reserveren en meer informatie: https://www.in-zicht.nl/evenementen/de-belofte-aan-maria-magdalena/
Entree: 20 euro

Zaterdag 28 september 2024 om 09u00
De belofte aan Maria Magdalena. Lezing door Geert Kimpen

Bijdrage van Geert Kimpen op de Studiedag Ritus en Tempelbouw

Studiedag: de kracht van verbinding in vrouwelijk en mannelijk archetype van leiderschap (voorlopige titel)
Voor Vlaamse en Nederlandse Vrijmetselaars en belangstellenden


9.00 inloop met koffie / thee
9.30 naar de zaal met rond 9.50 eerste muziek optreden
10.00 opening thema door Vz
10.15 1e lezing
11.15 vragen en muziek
11.30 tweede lezing
12.30 vragen en muziek
12.45 lunch
13.45 derde lezing
14.45 vragen en muziek
15.00 pauze
15.15 Gezamenlijk muzikale workshop (kort)
15.30 sprekers in dialoog met de zaal olv facilitator
16.30 afronding, wat hebben we opgestoken?
16.45 borrel

De voorlopige volgorde der sprekers voor nu:
1. Geert Kimpen
2. Jan Roelofs
3. Erika Vercammen

De muzikale invulling zal verzorgd worden door zangeres en pianiste Danielle Bourne.


Haar verhaal dat 2000 jaar lang verzwegen werd

Het was eigenlijk geen keuze voor Geert Kimpen om dit boek over Maria Magdalena te schrijven. Het was het inlossen van een belofte.
Een zwaarwegende belofte die hij tien jaar lang voor zich had uitgeschoven.
Tot de tekenen zo dwingend werden, dat hij niet anders kon dan luisteren.
Tijdens deze lezing neemt Geert Kimpen je mee op zijn reis bij het tot stand komen van dit boek dat hem tot het uiterste uitdaagde in zijn man-zijn en schrijverschap. Hoe hij ontdekte dat precies die reflexen die ervoor zorgden dat niet alleen Maria Magdalena maar ook het vrouwelijke in het algemeen, duizenden jaren lang onderdrukt werden, ook in hemzelf zaten. Hoe hij moest leren zich over te geven en te buigen voor het vrouwelijke.
Op zijn kenmerkende, enthousiaste manier, deelt hij niet alleen zijn persoonlijke verhaal, maar ook de verborgen geschiedenis van Maria Magdalena. De vrouw die bijna 2000 jaar lang een hoer en zondares werd genoemd tot ze in deze tijd eindelijk de erkenning verdient die haar altijd al toekwam.
Een avond als eerherstel en eerbetoon van het mannelijke aan het vrouwelijke.

Het is een studiedag en is dus gericht op studie. Vanuit een van de doelstellingen van de Vrijmetselarij: “opzoeken wat ons verbindt, en wegnemen wat ons scheidt” willen we een dag organiseren waarin iedereen zich thuis en welkom mag voelen, de sprekers, de deelnemers en de organisatie. En tegelijk willen we de zaal uitnodigen om met aandacht, openheid en respect kennis te nemen van verschillende perspectieven van de sprekers om zo geïnspireerd te raken en met elkaar en met de sprekers in een open gesprek te stappen en wie weet komen we zo op nieuwe wegen en richtingen waarmee ieder weer verder kan…
Adres: Zaterdag 28 september 2024, Antropia, Driebergen

Zondag 29 september 2024
Boekpresentatie Patty Harpenau Het Spel

Patty: "Feestje op 29 september. Dan ontvang ik uit handen van Geert Kimpen en Michelle Shanti Het Spel. En speel ik natuurlijk met jullie dit spel, met een vleugje hemel en oneindige mogelijkheden. In de lezing leg ik de spelregels uit en meer. Ben je erbij? Niet te lang wachten met een kaartje bestellen als je wilt komen.
Over Het spel: het is een full colour box inclusief een boek met uitleg, 37 kaarten en een bijbehorende online cursus waarin ik je nog veel meer uitleg."
Adres: Op Hodenpijl, Schipluiden

Donderdag 17 oktober 2024
De belofte aan Maria Magdalena. Lezing door Geert Kimpen en Michelle Shanti in Bodegraven

"De Belofte aan Maria Magdalena"

Door auteurs Geert Kimpen & Michelle Shanti

Haar verhaal dat 2000 jaar lang verzwegen werd


Het was eigenlijk geen keuze voor Geert Kimpen om dit boek over Maria Magdalena te schrijven. Het was het inlossen van een belofte.
Een zwaarwegende belofte die hij tien jaar lang voor zich had uitgeschoven.
Tot de tekenen zo dwingend werden, dat hij niet anders kon dan luisteren.
Tijdens deze lezing neemt Geert Kimpen je mee op zijn reis bij het tot stand komen van dit boek dat hem tot het uiterste uitdaagde in zijn man-zijn en schrijverschap. Hoe hij ontdekte dat precies die reflexen die ervoor zorgden dat niet alleen Maria Magdalena maar ook het vrouwelijke in het algemeen, duizenden jaren lang onderdrukt werden, ook in hemzelf zaten. Hoe hij moest leren zich over te geven en te buigen voor het vrouwelijke.
Op zijn kenmerkende, enthousiaste manier, deelt hij niet alleen zijn persoonlijke verhaal, maar ook de verborgen geschiedenis van Maria Magdalena. De vrouw die bijna 2000 jaar lang een hoer en zondares werd genoemd tot ze in deze tijd eindelijk de erkenning verdient die haar altijd al toekwam.
Een avond als eerherstel en eerbetoon van het mannelijke aan het vrouwelijke.
Met natuurlijk ook een stem door het vrouwelijke zélf van Michelle Shanti, die afstemt op een boodschap van Maria Magdalena en dan het publiek meeneemt op een inspirerende meditatie-reis, zoals alleen Michelle dat kan.

Omdat elke vrouw een godin is

Komt dat zien!

Meer info volgt.
Adres: Evertshuis, Bodegraven.

Zaterdag 16 november 2024 om 10u00
Maria Magdalena Opstellingen Dag, i.s.m. Hylke Bonnema

MARIA MAGDALENA DAG
Verrijk je spirituele pad met een unieke combinatie van wijsheden, geïnspireerd door Maria Magdalena

Ben je opzoek naar dat gevoel van thuiskomen?
Merk jij dat je worstelt met vragen over liefde, relaties, gezondheid, zorgen en angsten? Of een diep knagend gevoel van onbehagen? Het archetype Maria Magdalena kan jou veel steun bieden bij de vragen of problemen waar je nu tegenaan loopt.

Maria Magdalena is al jarenlang aanwezig in onze opleidingen, trainingen en workshops. Ze komt naar voren in de vrouwenlijn, als de oermoeder, als archetype dat diep in ons collectieve bewustzijn resoneert.

Net zoals Maria Magdalena in onze opstellingen naar voren komt, ontvangen Geert Kimpen en Michelle Shanti ook dagelijks berichten van (hoofdzakelijk) vrouwen die Maria Magdalena in zichzelf herinneren. Soms dromen ze over haar, soms voelen ze haar, soms krijgen ze visioenen in meditaties van haar. Het lijkt alsof ze massaal ontwaakt in het bekken, het hart en de ziel van de mensen in deze tijd.

Het archetype Maria Magdalena
In onze grote opstellingen hebben we ontdekt dat er een krachtig, onafhankelijk vrouwelijk archetype nodig is voor deze tijd. Een archetype dat de ware spirituele essentie van de katholieke kerk behoudt, maar ook afrekent met het politiek gecreëerde verhaal over Maria en Maria Magdalena.

Maria Magdalena staat voor de heilige seksualiteit, voor het omgaan met je lichaam alsof het een tempel is, voor het heilige in het vrouwelijke en het mannelijke en de verbinding daartussen.

Maria Magdalena is ook het archetype van het vrouwelijke dat niet gezien en gehoord mocht worden. En is onze collectieve moederwond ontstaan bij het onderdrukken en wegsnijden van haar, waardoor we het vrouwelijke, het zachte, het verbindende en empathische in onszelf onderdrukken.
Adres: Posthoornkerk Amsterdam
Adres: Cultuurkoepel in Heiloo Meer info volgt; laat je nu alvast op de wachtlijst zetten bij: angelique@familieopstellingen.nl
Reserveren en meer informatie: https://www.familieopstellingen.nl/maria-magdalenadag/

Vrijdag 22 november 2024 om 19u30
De belofte aan Maria Magdalena. Lezing door Geert Kimpen en Michelle Shanti in De Rijp

Haar verhaal dat 2000 jaar lang verzwegen werd

Het was eigenlijk geen keuze voor Geert Kimpen om dit boek over Maria Magdalena te schrijven. Het was het inlossen van een belofte.
Een zwaarwegende belofte die hij tien jaar lang voor zich had uitgeschoven.
Tot de tekenen zo dwingend werden, dat hij niet anders kon dan luisteren.
Tijdens deze lezing neemt Geert Kimpen je mee op zijn reis bij het tot stand komen van dit boek dat hem tot het uiterste uitdaagde in zijn man-zijn en schrijverschap. Hoe hij ontdekte dat precies die reflexen die ervoor zorgden dat niet alleen Maria Magdalena maar ook het vrouwelijke in het algemeen, duizenden jaren lang onderdrukt werden, ook in hemzelf zaten. Hoe hij moest leren zich over te geven en te buigen voor het vrouwelijke.
Op zijn kenmerkende, enthousiaste manier, deelt hij niet alleen zijn persoonlijke verhaal, maar ook de verborgen geschiedenis van Maria Magdalena. De vrouw die bijna 2000 jaar lang een hoer en zondares werd genoemd tot ze in deze tijd eindelijk de erkenning verdient die haar altijd al toekwam.
Een avond als eerherstel en eerbetoon van het mannelijke aan het vrouwelijke.

Lezing voor stichting Trijntje Lakeman in de
Doopsgezinde kerk.

Meer info volgt.
Adres: doopsgezinde vermaning op Jan Boonplein 19, In De Rijp

TOP

Delen: