Terug naar overzicht

Gazet Van Antwerpen

Gazet Van Antwerpen

18/07/2013 - Roman De Prins van Filettino

Geert Kimpen, auteur van een paar opgemerkte romans zoals De Kabbalist slaagde er in om in woelige crisistijden een positieve (en beslist geen melige) eigentijdse boodschap te brengen. Luca, de burgemeester van een klein, Italiaans dorp, wil niet langer naar de pijpen van de grote politieke manipulators dansen en sticht een eigen rijk waarvan hij zichzelf tot Prins benoemt. Duurzaamheid, verdraagzaamheid, zelfvoorziening; het zijn de utopische sleutelwoorden in zijn motto. De bevolking schaart zich vol vertrouwen achter hem.

Met vaart en met kennis geschreven en met humor overgoten; dit toegankelijke boek over de grote Europese economische crisis leest als een trein en laat de lezer met een hart vol hoop over.

*****
Diane Broeckhoven

TOP

 

31/05/2011 - Boek van de Week! Adembenemende Geert Kimpen.

Geert Kimpens nieuweling moet niet onderdoen voor zijn opgemerkte voorganger De Kabbalist.

In het 17de eeuwse Praag volgen we het Joodse meisje Rachel dat meehelpt in de wijnwinkel van haar vader. De bejaarde christelijke priester Thaddeus komt daar toevallig terecht, op zoek naar miswijn.

De verstarde en door zijn geloof bezeten man zet zijn zinnen op de wulpse maar onschuldige Rachel. Hij wil haar ziel redden door haar los te scheuren van haar Joodse cultuur én van haar geliefde vader, die haar na de dood van haar moeder liefdevol alleen heeft opgevoed.

In breed uitgemeten verhalen vol symboliek en bijbelse wijsheid, volgende we de hardnekkige strijd tussen verraad en liefde.

Een adembenemende roman die in tijden van wankelend geloof in het instituut kerk een extra dimensie krijgt.

Door DIBR.

TOP

 

30/10/2008 - Vijf schrijvers op een rij

Hier zijn ze: de vijf leden uit het geslacht Kimpen die dit najaar allen, indien niet het eerste, dan toch een nieuw boek op de Boekenbeurs gooien. Speciaal op vraag van Gazet van Antwerpen prikten Sonja, Geert en Arthur Kimpen en Mark De Jonck en Christine Pannebakker een gaatje in de tjokvolle agenda's. De interviewnamiddag werd tegelijk een energetisch familiefeestje, noteerden Martine Cuyt en fotograaf Thomas Legrève.

Vijf leden uit de familie van gezondheidsgoeroe en energieveld Sonja Kimpen tegelijk interviewen is als een wervelwind proberen te bedwingen. Dus kozen wij voor minder kleerscheuren door een husseldoosje mee te nemen waarin de vijf namen. Wie wie lootte, leest u hieronder. Wel houden ze allen een verkoopspraatje voor het eigen boek. Onderstaande hamvragen komen bij iedereen terug: Wie is x? Meest positieve karaktertrek? Meest negatieve? Naar welk boek kijk je het meest uit?
Aanrader: lees dit verhaal met een glaasje versgeperste jus in de hand.

Geert Kimpen

Verkoopspraatje voor De geheime Newton:
De geheime Newton is een mystieke, spannende roman. Isaac Newton op pageturnerachtige wijze. Gebaseerd op ware feiten. Newton staat bekend om zijn zwaartekracht - denk aan de anekdote met de appel - en de kleurschifting, maar er zat ook een geheime kant aan hem. Newton was alchemist en kabbalist. Documenten die drie eeuwen lang in een kist in Cambridge hebben gelegen zijn nu prijsgegeven. Daar heb ik dankbaar gebruik van gemaakt. Honderden mensen heeft hij naar de galg gestuurd. Hoe? Lees dit boek!
Over Arthur Kimpen:
1. Wie? Papa is iemand die ik heel erg bewonder. Hij is opgegroeid in de mijnstreek, Tervant, in Limburg, in een tijd toen niemand daar kon lezen of zelfs meer enigszins bezig was met iets wat met de geest te maken had. Hij was voorbestemd om mijnwerker te worden, maar zijn liefde voor boeken en zijn doorzettingsvermogen hebben gemaakt dat hij eerst assistent-bibliothecaris werd en vervolgens boekhandelaar. Zijn grote droom: schrijver worden komt eindelijk uit.
2. Positieve karaktertrek: Hij jaagt zijn dromen achterna. Hij is een sprekend voorbeeld van: 'Niets wat niet mogelijk is'. Kijk maar, hij debuteert op zijn 77ste als schrijver. Papa is een vechter. Zijn sterrenbeeld is niet toevallig leeuw.
3. Negatieve karaktertrek: Leeuwen hebben een groot ego. Papa heeft een soort van ironische levensinstelling en door zijn spot kan hij wel eens dingen onderuithalen. Het effect van de olifant in de porseleinkast.
4. Naar welk boek kijk je het meest uit?
Naar dat van Mark. Dat is het meest verrassende voor mij. Nooit gedacht dat hij een boek zou schrijven. De boeken van de anderen lagen in de lijn der verwachtingen. Het boek van papa las ik al. Het boek van Mark, over krachttraining, komt me vast van pas (trommelt op zijn buik).

Sonja Kimpen

Verkoopspraatje voor Sterker dan suiker (Standaard Uitgeverij)
Tijdens mijn twintig jaar 'mensen coachen naar een gezondere levensstijl' heb ik gemerkt dat velen een suikerverslaving hebben: 'Op tijd en stond mijn suikershot of ik functioneer niet'. Met dit boek help ik ze af van die suikerafhankelijkheid in acht weken. Sterker dan suiker! Het verschil met mijn vorige boek Een leven lang slank zonder dieet is dat ik nu autobiografisch ga. Ik vertel mijn eigen verhaal. Want ook ik heb op een bepaald moment cola light fantastisch gevonden.
Over Christine Pannebakker:
1. Wie? Toen Christine voor de eerste keer het huis van mijn ouders in Berchem binnenliep, voelde ik een sprankelende, positieve energie. Christine is een flamboyante verschijning. Nederlanders hadden voor mij altijd al een uptonegehalte. Bij Christine klopt dat x 100.000. Ze is niet minder dan een godsgeschenk in de familie. Een gift van de kosmos. En die koester ik erg, ben ik me hard van bewust en zeer dankbaar om.
2. Positieve karaktertrek: Christine is één en al positiviteit. Ze heeft een bewust positieve ingesteldheid. Als zij er is, zijn er kruisbestuivingen. Dan voel je die inspirerende wirwar van energieën. Haar nieuwsgierigheid - daar speelt haar achtergrond als journaliste wellicht ook -, zo'n oprechte interesse is zeldzaam. Nooit een zus gehad, en nu kan ik me er geen betere voorstellen dan Christine. Dagelijks mailen we elkaar, als is het maar: 'beredruk' of een pepzinnetje.
3. Negatieve karaktertrek? Oh jee. Ik zeg altijd: het huwelijk is de spirituele speeltuin, maar vermits ik niet met haar getrouwd ben of nog niet op reis ben geweest... moeilijk. Misschien dit, maar voor mijn part geldt dat voor alle vrouwen: van zodra je een kind baart, besta je niet meer als persoon. Ik heb het gevoel dat Christine, als artiesten in een circus, een hoop bordjes draaiend houdt en dat zo haar eigen projecten op de achtergrond geraken. Mannen blijven veel meer op één ding focussen. Nu is Christine wel zo slim om een en ander te combineren: het is niet vreemd dat zij, sinds zij moeder is, moeder- en opvoedreeks is gestart. Mét succes. Mijn boodschap: durf je stoutste dromen te blijven dromen!
4. Naar welk boek kijk je het meest uit?
Naar dat van papa. Zijn jeugddroom wordt bewaarheid: een eigen boek, bij een echte uitgeverij! En dan nog zijn eigen verhaal. Dat worden zeer ontroerende momenten, reken maar. Over Christine gesproken: zij heeft met vader zijn hele boek doorgekauwd. Heel wat familiefeesten meegemaakt waar zij en papa twee uur lang verdwenen om aan 'het boek' te werken. Wat een liefde! Christine is een droom van een projectleider. Als een vroedvrouw heeft ze papa begeleid tot de geboorte van zijn boek.

Arthur Kimpen

Gazet Van AntwerpenVerkoopspraatje voor Geboren in de jaren '30 (Manteau).
Voor de oudere lezers zal dit boek zeer herkenbaar zijn: jeugdjaren in een periode toen alles zonde was, toen de oorlog woedde en vrijheid ontbrak. Weet je dat ik mijn vader zijn naam heb leren schrijven zodat hij zijn pensioentje in ontvangst kon nemen zonder dat kruisje als handtekening?
De jeugd van tegenwoordig moet het lezen om te zien dat zij niets hebben meegemaakt. Dat onze problemen van een ander soort waren dan: welk formaat computerscherm kies ik: 15 of 17 inch. Ik schrijf mijn persoonlijke verhaal van oorlog, ontbering en armoede in Limburg.
Over Geert Kimpen:
1. Wie? Moeilijke vraag, uw eigen bloed te beschrijven. En een beetje vreemd als je zegt: uw zoon. Ik heb er twee gehad. Rudy, de oudste, is helaas twee jaar geleden overleden. Maar het gaat over Geert. Ik kan alleen zeggen dat hij van jongsafaan bezeten was door toneel en taal. Dat hij op zijn vijfde toneel speelde en dat hij, van zodra hij kon schrijven gazetjes in elkaar knutselde. En dat wij dat lezen en schrijven altijd hebben gestimuleerd. Via allerlei toneel- en regiescholen en na een halfjaar bij Jan Fabre, waar hij vooral moest meisjessleuren op het podium, werd hij regisseur en toneelschrijver in Nederland. Op een gegeven moment, zei hij me: 'Papa, ik ga alleen nog schrijven'. Voor mij, een oud-boekhandelaar, een droom bewaarheid. Want de roman is het echte boek.
2. Positieve karaktertrek: Zijn vastberadenheid: hij gaat ervoor. Zijn eerlijkheid ook. En: hij is een zeer goede vader. Als ik zie hoe hij met zijn dochter Zonneke omgaat... Sonja en hij hebben van mij destijds wel eens klappen gekregen.  
3. Negatieve karaktertrek: Geert is soms lichtgeraakt. Als dat een minpuntje is. Dat wil zeggen dat hij soms te veel zijn wil wil doordrijven.
4. Naar welk boek kijk je het meest uit?
Naar De geheime Newton, de nieuwe roman van Geert. De verwachtingen zijn hoog gespannen na het succes van De kabbalist. Hij heeft er een hele boekenkast voor gelezen, gereisd, en heel hard gewerkt. En zoals je weet, is de roman het enige echte boek voor mij. Wat mijn eigen boek betreft: jarenlang is de Boekenbeurs het hoogtepunt van het jaar geweest, maar nu krijg ik het koud en warm als ik eraan denk.

Christine Pannebakker

Gazet Van AntwerpenVerkoopspraatje voor eigen boek:
Voor een hele reeks, graag (lacht). De reeks zal heten: Deze week. Op de Boekenbeurs kom ik met twee nieuwe titels: Deze week een nog leukere mama en Deze week al een geweldige mama voor de baby in je buik (House of Knowledge).
Bij zwangerschap wordt altijd negatief gedefinieerd: je mag niet meer zus, niet meer zo. Ik vertel het verhaal van een positieve beïnvloeding. Wat je wel mag, wat net goed is voor de baby in je buik. Bijvoorbeeld: je laat je masseren, je gaat beter slapen, je immuniteitssysteem wordt sterker, je baby krijgt een positieve boost. Mijn boodschap: De acties van vandaag bepalen het leven van morgen. Er is geen ander moment dan NU.
Over Mark:
1. Wie? Mijn zwager is ongelofelijk gepassioneerd. Heel lief ook. Hij is altijd heel duidelijk aanwezig. Laatst zei mijn dochtertje Zonneke (5): 'Mama, nonkel Mark is wel een mooie man, hé.' Ze heeft gelijk.
Het cliché gaat dat Nederlanders altijd een grote mond hebben en dat in België op zachte toon wordt geconverseerd. Nou, dan is de familie Kimpen de uitzondering. Je moet er echt op tafel slaan om je verhaal te kunnen vertellen. Heel gezellig en Bourgondisch, die familiefeestjes.
Vijf jaar geleden begonnen de weeën.. tijdens het kerstfeestje bij ons thuis. Papa was verbaasd dat ik opstond en naar boven ging. Ik zei: 'Nou, ik ga even uw kleinkind baren'. De hele familie zat dus beneden de zalm aan te snijden terwijl ik boven in barensnood lag. Het was Mark die geregeld bovenaan de trap kwam vragen hoe het ging en me aanmoedigde dat ik het fantastisch deed. Zonneke is na middernacht geboren, op 26 december dus, en toen ik beneden kwam lag er een papiertje van Sonja: 'Als je dit leest, ben je mama.'
2. Positieve karaktertrek: Mark is heel stellig. Hij heeft uitgesproken meningen, iets is zwart of wit, het grijze gebied kent hij niet. Dat is positief: dan weet je waar iemand voor staat. Hij praat vanuit zijn hart en is erg motiverend.
3. Negatieve karaktertrek: Zie: de positieve. Die rechtlijnigheid, dat niet willen wijken van een standpunt.
4. Naar welk boek kijk je het meeste uit?
Naar dat van Mark. Ik heb een beetje het idee dat het voor mij is geschreven. Ik geraak nooit naar de sportschool. Dankzij zijn boek zal ik dagelijks een halfuurtje thuis kunnen trainen. Van het nieuwe boek van Geert ben ik redacteur geweest, dat heb ik zeker 50 keer gelezen al en ook het boek van papa heb ik begeleid. Op papa ben ik natuurlijk ongelofelijk trots. Het zal zo geweldig zijn hem met zijn boek te zien.

Mark De Jonck

Verkoopspraatje voor Stevig in je lichaam (Standaard uitgeverij):
Hoogdringend dat vrouwen en andere visie krijgen over kracht en -training. Zij denken daarbij al te vaak aan kolossen van mannen of te gespierde vrouwen, bodybuilders, dus. Mijn pleidooi voor krachttraining (+ oefeningen) is gebaseerd op volgende argumenten: je slankt ervan af, je wordt er sterker door, je houding verbetert en het is het enige wat osteoporose tegenhoudt. Dus: krachttraining ten voordele van schoonheid en gezondheid.
Over Sonja Kimpen:
1. Wie? Zij is mijn vrouw en de moeder van mijn kinderen. Zij is mijn zakenpartner en collega bij wellnesspoint Synergie. Als schrijfster is zij niet aan haar proefstuk toe: zie haar bestseller Een leven lang zonder dieet. Sonja is een ongelofelijk begeesterend persoon en op die manier een uitgelezen coach. Om meer mensen te kunnen helpen heeft ze die tips op papier gezet en in een televisieprogramma gegoten: Je bent wat je eet was voor velen een blikopener. Sonja heeft een gezondheidszending, een missie, en die wil ze zo breed mogelijk uitdragen.
2. Positieve karaktertrek. Al op de lagere school zei de leraar tegen papa: 'Meneer Kimpen, uw dochter is het zonneke van de klas'. Zij kwam altijd goed gezind naar school en ik kan het weten want wij kennen elkaar van op de sporthumaniora. Sonja was de enige die er naast de schoolagenda nog een andere agenda op nahield: altijd bezig met optredens, dans en theater, voor allerlei goede doelen. Ik herinner mij nog zeer goed de met fluo aangeduide afspraken. Sonja speelt een sleutelrol in de familie Kimpen.
3. Negatieve karaktertrek: Te begeesterend zijn of je meer dan 100 procent inzetten kan negatief beginnen werken. Niet dat zij ooit echt uitgeblust is, maar ik zou graag zien dat ze zich 80 of 95 procent inzet in plaats van 150. Je moet nog iets overhouden voor je partner en gezin. Sonja's gedachtenstroom staat nooit stil. Zij staat zelfs 's nachts op om die flow op papier te zetten. Vermoeiend, hoor.
Sommige mensen verwarren haar begeestering met een zekere zenuwachtigheid en zien mij dan als de rustige van de twee. Maar: wij zijn inderdaad complementair. Het woord Synergie is niet voor niets ons uithangbord.
4. Naar welk boek kijk je het meest uit?
Naar dat van mezelf en naar dat van papa. Omdat het voor beiden het eerste is.  

Gazet Van Antwerpen   

Op 8 november zullen de vijf Kimpens aanwezig zijn op de Familiedag van de Boekenbeurs in Antwerp Expo. Het boek van Geert Kimpen verschijnt op 24 september. De andere volgen mondjesmaat, alle voor 15 oktober.

TOP

 

12/07/2008 - Kwintet op de boekenbeurs

Gezondheidsqueen Sonja en andere Kimpens publiceren vier nieuwe titels
Gepubliceerd op 12 juli 2008
Door Martine Cuyt

Slecht nieuws voor de Planckaerts. Hun nummer één positie: zoveel mogelijk boeken van zoveel mogelijk familieleden op de Boekenbeurs wordt hierbij onderuit gehaald. Op de 72ste editie van het boekenfeest in Antwerp Expo zal het geslacht Kimpen zegevieren. Behalve Sonja Kimpen laten haar broer Geert en zijn vrouw Christine, haar vader Arthur en echtgenote Mark dit najaar bomen sneuvelen.

"Niet dat we het collectief hebben beslist op een familiefeest", zegt Sonja Kimpen. "Ik besef het eigenlijk pas nu je het zegt dat vier leden van de familie Kimpen en mijn schoonzus Christine Pannebakker een nieuw boek zullen hebben op de Boekenbeurs. Neen, ik geloof niet dat mijn moeder er eentje in petto heeft (lacht). Wij zijn wel opgegroeid in een boekhandel. Wij moesten letters vreten."
"Nog geen halve seconde bij stilgestaan dus dat we de Planckaerts naar de kroon steken", reageert Sonja Kimpen. "Dat is organisch gegroeid. Mijn broer hoorde vorig jaar zijn boek al klaar te hebben, maar hij is zo'n perfectionist! Wat ik van die familie-reünie op de Boekenbeurs verwacht? Vooral emoties bij het boek Geboren in de jaren '30 (Manteau) van mijn vader Arthur Kimpen. Die autobiografie wordt de verwezenlijking van een levenslange droom. Op 19 augustus wordt mijn vader 77. Geert en ik zijn zo blij dat hij de publicatie van zijn boek en de Boekenbeurs zal kunnen meemaken."
"Geert is de echte schrijver van de familie. Ik schrijf non-fictie. Hij schrijft romans. En romansschrijvers zijn pas echte schrijvers, zo zijn wij opgevoed. Geert heeft een paar jaar geleden ook echt voor dat schrijverschap gekozen. Ik zeg altijd dat mijn broer schrijft en dat ik spreek. Ook op papier."
Sonja Kimpen, die elke dag om half zes opstaat om minstens een halfuurtje te lezen "Non-fictie, vakliteratuur dus, inderdaad, voor ze gaat sporten, leerde met elk nieuw boek van haar hand dat ze geniet van dat schrijven. "Ik heb zelfs een schrijfstudio inmiddels. Daar vind ik de stilte, rust, concentratie. Daar staan mijn boeken. Volgende week trek ik er mij terug en ga ik in schrijfquarantaine.
Uit die schrijfquarantaine moet straks het boek Sterker dan suiker (Standaard Uitgeverij) voor komen, over "hoe je jezelf van een suikerverslaving kan bevrijden in acht weken". Haar man Mark De Jonck, die u aan de zijde van Sonja zag in het vtm-programma Terug in je trouwkleren, belooft in zijn boek Stevig in je lichaam stevigheid in "amper 30 minuten" (Standaard Uitgeverij). Op de cover staat een gespierde De Jonck met op de achtergrond Sonja Kimpen en bij de naam van de auteur staat 'met medewerking van Sonja Kimpen'. "We hebben lang gezocht naar een echt model", zegt Kimpen, "in plaats van iemand van vijftig. Maar dan krijg je al makkelijk de reactie: stevig in je lichaam, niet moeilijk voor iemand van twintig. Dus... Mark put uit zijn jarenlange trainingservaring  de resultaatgerichte oefeningen van krachttraining, waarvoor ik absoluut geen geduld heb.
De geheime Newton (De Arbeiderspers), de nieuwe roman van Geert Kimpen, zal als eerste van de vier in de boekhandel liggen: op 24 september. Kimpen zou er een minder bekende kant van Newton uitwerken: die van de alchemist. Een historische roman met spanning, luidt het. Van zijn vorige, De Kabbalist, verkocht hij er 40.000.
"Ook diens vrouw, Christine Pannebakker, is momenteel duchtig aan het schrijven", zegt Sonja. "Zij had zo'n seller met Het Mama Masterplan dat ze aan een vervolg bezig is."
"Weet je dat ik al Boekenbeurzen heb meegemaakt zonder mijn broer of schoonzus, die ook kwamen signeren, te zien? Hangt er vanaf op welke dag je signeert. En nog: Mijn vader en man zitten bij mijn uitgeversgroep, in zaal 4, maar Geert zit in zaal 3."
Maar nu ze weet dat er een familiekwintet komt? "Die gelegenheid mag niet zomaar voorbijgaan. Dat wordt een familiefeestje. Reken maar!"

Martine CUYT

De 72ste editie van de Boekenbeurs vindt plaats in Antwerp Expo van 31 oktober tem 11 november 2008.

TOP

 

1/11/2006 - Boekenbeurs wordt Kimpen-familiefeest

Tekst: Boris Rousseeuw.
Gepubliceerd in Boekenbeursbijlage van Gazet van Antwerpen op 1 november 2006.

We kunnen ons niet herinneren dat er eerder al eens drie leden uit hetzelfde gezin elk met een eigen boek op de Boekenbeurs zaten. Deze familiale primeur is voor Sonja Kimpen, haar broer Geert en diens echtgenote Christine Pannebakker. Gloednieuw is Sonja's tweede boek "Gezond eten, makkelijker dan je denkt., dat net als haar eersteling "Een leven lang slank zonder dieet" een klapper belooft te worden. Haar jongere broer Geert komt zijn succesboek De Kabbalist voorstellen en signeren. Zijn geromantiseerde biografie van kabbalist Chaim Vital is al aan z'n vierde druk toe. En echtgenote Christine Pannebakker staat er met Het Mama Masterplan, een vrolijke gids voor jonge ouders en hun opvoedingsvragen.

WAT WAS JE BELANGRIJKSTE MOTIVATIE OM DIT BOEK TE SCHRIJVEN?

GEERT: Het klinkt misschien sprookjesachtig maar het was de opdracht van de oude Russische professor bij wie ik kabbalalessen volgde. Op een bepaald moment zei hij, plompverloren middenin een les: "Er zit hier iemand in de klas die een roman zou moeten schrijven over het spannende en mysterieuze leven van Chaim Vital, een kabbalist uit de 16de eeuw. Ik weet niet of de man wie ik bedoel de moed zal hebben om deze opdracht op zich te nemen. Maar als hij het zou doen, zal dit boek de wereld rondgaan." Twee dagen later lag er een envelop op mijn deurmat met aantekeningen van mijn leraar. Toen ik die las, wist ik; Dit verhaal moet ik vertellen.

SONJA; De duizenden mails die ik kreeg n.a.v. mijn eerste boek en het tv programma "Je bent wat je eet". Mensen weten echt niet meer wat te eten. Voeding is een jungle geworden. Meer en meer gebruiken overbodige middelen gezondheidsclaims die meestal niet bewezen zijn. Ze lossen geen problemen op maar creeren er bij. Ik tracht mensen te coachen naar een visie over gezondheid en daar hoort ook eten bij. Acht weken zijn al voldoende om te voelen dat voeding je energie geeft.

CHRISTINE; Toen ik net zwanger was, stond in de krant dat opvoeden tot de minst favoriete karweitjes behoort. Alleen aan files en huishoudelijke taken hebben ouders een nog grotere hekel. Kinderen staan al jaren bovenin de stress-toptien. Ik vond dat shockerend om te lezen. De wereld vraagt om een andere waarheid. In de eerste jaren leg je als ouder de basis voor een nieuw leven. Een kind is er dus bij gebaat dat het fundament stevig is.

HET ZIJN DRIE BOEKEN OVER VORMEN VAN MENSELIJKE GROEI; HEB JE DIT BIJ HET SCHRIJVEN ZELF ERVAREN, BEN JE ERDOOR VERANDERD?

GEERT; Ik wérd gaandeweg Chaim Vital, mijn hoofdpersonage. Net als hij was ik verbijsterd en verbluft door de heldere filosofie van de kabbala. Op een haast wiskundige en wetenschappelijke manier werd de onderliggende betekenis van de Bijbelverhalen ontvouwd. Nu leerde ik dat er onder die verhalen een oceaan van universele wijsheid lag. De kabbala schonk me antwoorden op de grote levensvragen. Hoe is de wereld ontstaan? Wie is God nu eigenlijk?

Gazet Van AntwerpenSONJA; Uiteraard, maar zeker ook door het leven vooraf. Tenslotte groeit een boek eerst jaren in je hoofd, dikwijls zonder dat je het zelf beseft. Menselijke groei is een oneindig proces en in mijn ogen de enige zin op aarde naast gelukkig zijn. Wanneer je groeit als mens, groei je in alles; in maatschappelijk bewustzijn, in relatie, in missiegevoel, in sociale relaties en je begrijpt de dingen beter.

CHRISTINE; We leven in een niet-cultuur. Dat merkte ik heel duidelijk tijdens mijn zwangerschap; je mag niet roken, niet drinken, geen medicijnen nemen. Ik wilde weten; wat kun je wél doen. Zo leerde ik dat iets simpels als massage ervoor zorgt dat je als zwangere beter slaapt, minder tobt en dat je minder kans hebt op complicaties tijdens de bevalling. Wat kun je zelf doen, waar liggen oplossingen. Dat wilde ik weten. Vier jaar ben ik de wereld rond gereisd om daar antwoord op te krijgen.

WAT IS ER MIS MET DE MENSEN ALS ZE ZELFS VOOR NATUURLIJKE ZAKEN ALS ZINGEVING, ETEN OF OPVOEDING JULLIE BOEK NODIG HEBBEN?

GEERT; Er is niets mis met de mensen, integendeel. Het is net een positieve ontwikkeling volgens mij dat ze zelf op zoek gaan naar antwoorden op de grote levensvragen. De generatie van onze ouders werd geacht gewoon te slikken en te geloven wat op de kansel verkondigd werd. Geen wonder dan de kerken leeg liepen.

SONJA; Er is niets mis! Mensen die dit soort boeken lezen, doen dat niet vanuit een gemis, maar veeleer uit intuitie, ze voelen dat ze hun gezondheid kunnen beïnvloeden of dat ze zich beter willen voelen en nemen het heft in handen. Boeken lezen is nu eenmaal de snelste manier om dingen te leren.

CHRISTINE; Het is juist positief! Mensen snappen dat nieuwe tijden om nieuwe denkwijzen vragen. Het leven is momenteel hectisch. Veel ouders rennen een race waarvan het einde nooit in zich lijkt te komen. Of hebben het zo druk met organiseren dat ze nauwelijks meer aan leven toekomen. Ik hoop dat ik mensen kan laten zien hoe je juist met kinderen een inspirerend leven kunt leiden.

Meer informatie over het boek van Christine: www.hetmamamasterplan.nl
Meer informatie over het boek van Sonja: www.synergie.be
             

TOP

 

8/07/2006 - Debuut De Kabbalist

Recensie in het Magazine van Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg op 8 juli 2006.

Kimpen vertelt in zijn debuutroman het levensverhaal van Chaim Vital, de man die de geheimen van de bijbel onthulde. In Tsfat, een kleine stad op een heuvel in Palestina, heeft de 25-jarige Chaim Vital grote dromen. Hij wil de kabbala, tot dan een mystieke leer voor enkele ingewijden, toegankelijk maken voor alle mensen door zijn inzichten op papier te zetten. In Itschak Luria vindt Chaim de meester die hem op al zijn vragen antwoorden kan geven. In ruil voor dit voorrecht is Chaim tot alles bereid. Tot hij verliefd wordt op de bloedmooie dochter van zijn meester, een meisje dat voorbestemd is om met een ander te trouwen. Bijzonder leesbaar; bijwijlen zelfs feeëriek boek, dat op een heldere manier deze ingewikkelde materie aanpakt.

Gazet Van Antwerpen

Geert Kimpen. De Arbeiderspers. E 16,95.

TOP

 

23/06/2006 - Geert Kimpen over De Kabbalist

WOMMELGEM - De Kimpens weten van wanten! Werd Sonja Kimpen bekend als wellnessgoeroe, dan scoorde broer Geert op zijn beurt een hit met zijn debuutroman De Kabbalist (Arbeiderspers). Het is het levensverhaal van Chaim Vital, de man die in de 16de eeuw de geheimen van de bijbel onthulde. Het boek is al aan zijn derde druk toe en kent internationale interesse. Kimpen trok met vrouw en dochtertjes door Europa, Klein-Azie en Amerika op zoek naar God, onze relatie tot God en de spirituele wereld. Vanavond, vrijdag, geeft hij een lezing bij Synergie (Brieleke 16, Wommelgem, www.synergie.be) over de ontstaansgeschiedenis van zijn boek en over hoe de kabbala een instrument kan zijn dat al je wensen in vervulling laat gaan. Van 20u tot 22u. Toegang gratis.

Gazet Van Antwerpen

www.gva.be

TOP

 

Delen: