Terug naar overzicht

Krant van Bodegraven

Krant van Bodegraven
Sabrina Rietveld

24/04/2011 - “Ik zal schrijven tot mijn laatste snik”

Spiritualiteit staat centraal in zijn leven. Dat is ook te zien in zijn passie: schrijven. Auteur Geert Kimpen bracht onlangs ‘De geheime Newton' uit. Dit boek is na ‘De Kabbalist' de tweede roman van de schrijver. Met zijn werken wil hij mensen aan het denken zetten. "Ik wil ze inspireren en ze kennis laten maken met eeuwenoude wijsheden in een modern jasje." Momenteel geeft de auteur door het hele land lezingen.

 

Zijn accent verraad zijn afkomst. Kimpen kwam ter wereld en groeide op in Antwerpen. Op zijn 25e bracht zijn liefde voor theater hem naar Nederland en ging hij studeren aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Door de hartstocht kwam hij terecht in Bodegraven. "Toen ik mijn opleiding in Amsterdam had voltooid, was ik van plan om weer terug te gaan naar Antwerpen om daar mijn carrière voort te zetten. Maar toen kwam ik mijn huidig vrouw Christine tegen", zegt hij met een glimlach op zijn gezicht. Ze zijn de trotse ouders van Zonneke, hun dochtertje van vijf. Kimpen omschrijft zichzelf als een gelukkig man. "Ik ben een man die mag doen, wat hij wil doen. Zoals spannende onderwerpen onderzoeken en daarvan pakkend verslag doen in de vorm van een roman. Ik geloof dat we hier op aarde zijn om onze dromen waar te maken, daarom ga ik daar elke dag voor. Als je ophoudt met dromen, ben je een levende dode", zegt hij overtuigd.

 

Magisch proces

Kimpen noemt het schrijven van een boek een magisch proces. "Het mooiste vind ik dat je met een leeg vel papier begint en dat je zelf een wereld creëert met mensen van vlees en bloed." Schrijven verrijkt zijn leven. "Je wordt tijdens het schrijven een met je personages. Daardoor ontdek je dingen van jezelf die je eerder niet kende en dat is heftig, maar ook leuk." Twee jaar was hij bezig met ‘De geheime Newton'. Voor dit boek maakte Kimpen met zijn gezin een tweemaandelijkse rondreis door Engeland. "Dit was een heerlijke ontdekkingsreis. We bezochten plaatsen, waar Newton vroeger ook kwam. Zo loop je rond in het decor van je eigen boek."

18 november geeft hij een lezing in zijn eigen woonplaats. "Ik ben vereerd om nu in mijn eigen dorp te mogen spreken en ik hoop dat men in grote getale komt." 10 december geeft hij een lezing in Gouda. Kijk voor meer informatie op www.geertkimpen.com . Kimpen is niet van plan ooit te stoppen met zijn passie: "Momenteel heb ik het te druk met lezingen en alles wat bij mijn tweede boek komt kijken, maar ik ben van plan om in januari het schrijven weer op te pakken. Het volgende idee ligt alweer klaar. Ik zal schrijven tot mijn laatste snik."

TOP

 

Delen: