Terug naar overzicht

Krant van Gouda

Krant van Gouda
Bonnie van Doorn

26/05/2013 - ‘Het is tijd voor een nieuwe economie

De Bodegraafse schrijver Geert Kimpen zag in september 2011 in het journaal een item over een Italiaans bergdorpje, Filettino. De burgemeester verzette zich tegen de bezuinigingsdrift van Italië en Europa. Hij zei "Basta", verklaarde zijn dorp onafhankelijk en riep zichzelf tot prins uit. Bovendien kreeg het bergdorp een eigen munt. Kimpen zag in dit kleine verhaal het grote verhaal van Europa en de economische crisis. Een nieuwe, inspirerende roman was geboren. Op 30 mei presenteert hij zijn roman ‘De Prins van Filettino'. De bestseller auteur van onder andere de Kabbalist, de Geheime Newton en Rachel licht alvast een tipje van de sluier.

De avond dat Kimpen het nieuwsbericht op tv zag, pakte hij zijn koffers en vertrok de volgende dag met zijn gezin naar het Italiaanse dorp. Een week lang liep hij door dit kleine bergdorpje op honderd kilometer van Rome en ontmoette hij zijn nieuwe hoofdpersonage: prins Filettino. "Het was inspirerend om te zien hoe een ingedommeld dorpje weer springlevend werd. Deze mensen stellen zich niet op als slachtoffer van de jarenlange crisis, maar zetten hun schouders eronder. Ze nemen het heft in eigen handen omdat ze niks van hun eigen regering en van Brussel hoeven te verwachten." Zo knappen ze skiliften op om het toerisme nieuw leven in te blazen en zijn ze oude ambachten in ere aan het herstellen om alles zelf te kunnen opbouwen.

Levens en liefdes
De prins is vereerd dat er nu een boek over hem wordt geschreven en hij verleende Kimpen alle medewerking om de ontwikkelingen van zijn dorp te volgen. "We hebben tijdens het schrijven van mijn boek heel veel contact gehad. Op alles wat er gebeurde fantaseerde ik verder in mijn roman over de verhalen van de levens en liefdes van de dorpelingen. Totdat er een grote botsing dreigt tussen de nationale overheid en het prinsdom", vertelt hij met een geheimzinnige glimlach. Kimpen heeft zich verdiept in diverse economieën. "Als aanvulling op mijn boek ga ik tijdens mijn lezingen in op het praktische gedeelte. Wat kunnen we zelf gaan doen om anders te gaan denken? Hoe kunnen we een nieuw economisch systeem uitvinden om alles op een eerlijkere manier te verdelen? We kunnen tenslotte onze kinderen niet laten opdraaien voor de problemen die we de laatste jaren veroorzaken. Met elkaar gaan we voor nieuwe samenleving: kleinschalig, zelfvoorzienend, duurzaam en verdraagzaam." Zie www.geertkimpen.com

Win tickets lezing Geert Kimpen

 

Geert Kimpen geeft op woensdag 12 juni een van zijn eerste lezingen in het Eversthuis in Bodegraven. Lezers van De Krant van Gouda maken kans op kaartjes of zijn boek ‘Liefdesdagboek’. Beantwoord de vraag: In welk jaar debuteerde Geert Kimpen met zijn boek de Kabballist? Mail uw antwoord voor 28 mei naar info@dekrantvangouda.nl. Prijswinnaars krijgen bericht.

TOP

 

11/10/2011 - ‘De wetten van het in de praktijk"

Geert Kimpen gaat de theaters in. Van oktober tot en met december gaat de succesvolle romanschrijver uit Bodegraven in zes weekenden op theatertournee door Nederland en Antwerpen. Met De Krant van Gouda blikt hij vooruit op de tour ‘De wetten van het leven'  en bovendien geeft hij drie maal twee kaarten weg aan de winnaars van de prijsvraag in deze krant.

 

"Het theatertournee is een samensmelting van alle wijsheden en inzichten uit mijn boeken die ik combineer met mijn theaterervaring die ik opdeed  als regisseur", vertelt Kimpen enthousiast. "Ik wil mijn lezingen naar een hoger level tillen. Vaak had ik te weinig tijd om alles te vertellen. Met deze vier uur durende seminar kan ik met de bezoekers aan de slag." Na zijn succesvolle debuut in 2004 van zijn boek De Kabbalist waarvan zo'n 100.000 exemplaren werden verkocht in vijftien landen, volgde in 2008 De Geheime Newton van zijn hand dat ook al aan zijn vijfde druk toe is. Dit voorjaar kwam zijn langverwachte Rachel, of het Mysterie van de Liefde uit dat zeer goed wordt ontvangen. Kimpen gaf al honderden lezingen in binnen- en buitenland over zijn boeken. Nu gaat hij de grotere zalen en theaters in.

Interactief

"Het grote verschil met de lezingen is, is dat dit heel interactief wordt. Lezingen waren hoofdzakelijk mijn verhaal om naar te luisteren. De bedoeling is nu dat de mensen echt zelf aan de slag gaan. Ik geef praktische tools mee die je kunt toepassen op wat je zelf belangrijk vindt in je leven. Dit kan bijvoorbeeld zijn op het gebied van je carrière, liefde, financiën of op zelfontwikkeling. Vaak hebben we het gevoel dat we een speelbal zijn van dingen die ons overkomen. Als dingen fout gaan, denken we: ‘zo zal het leven wel in elkaar zitten en daar moeten we ons aan overleveren'. Terwijl ik ervan overtuigd ben dat we veel meer grip kunnen krijgen op ons eigen bestaan. Het is mijn missie om dat praktisch toegankelijk te maken."

Raad

"Op iedere weg, naar welk doel dan ook, kom je dezelfde valkuilen en obstakels tegen. Je gaat met de tools aan de slag. Als het goed is, heb je aan het eind van het seminar je plan kant-en-klaar op papier.  Dit routeplan dient als houvast en zorgt ervoor dat wanneer je obstakels tegenkomt dat je niet meteen lamgeslagen wordt. We lopen vaak in ons eentje te worstelen met allerlei obstakels en dikwijls zijn we de beste raadgevers voor anderen. Het is altijd makkelijker om je raad op iemand anders te projecteren. Door je raad met anderen te delen, help je niet alleen de ander, maar tegelijkertijd ook jezelf. Je zult schrikken van hoeveel kennis je zelf in huis hebt!"

TOP

 

16/05/2011 - Mysteries van de Liefde

Tekst: Bonnie van Doorn

Je zielsverwant ontmoeten. Dat is de droom die Geert Kimpen de laatste jaren het vaakst te horen kreeg van zijn lezers tijdens zijn lezingen over het boek ‘Maak goud van je leven'. Dit raakte hem:"Hoe kon het toch zijn dat zulke mooie en levenslustige mensen maar niet de ware kunnen vinden?" Mede geïnspireerd door dit gegeven werkte de schrijver uit Bodegraven bijna twee jaar lang aan een verhaal over het mysterie van de liefde. Wat is zielsverwantschap? Hoe herken je de tekenen en is het mogelijk meerdere zielsverwanten in je leven te ontmoeten? Donderdag 19 mei verschijnt zijn roman ‘Rachel of het mysterie van de liefde'. Aan De Krant van Gouda vertelt Geert Kimpen passievol over zijn nieuwste ‘kindje'.

In de gang van zijn sfeervolle woning in het centrum van Bodegraven staan de dozen met zijn nieuwe boek hoog opgestapeld. "Zo rond de lancering van een boek lijkt onze woning wel een pakhuis", verontschuldigt Geert zich lachend. Hij neemt plaats aan tafel waar hij direct vol elan vertelt over het ontstaan van zijn nieuwe boek. "Na de romans De kabbalist en De geheime Newton was ik toe aan een lekker vitaal boek. Bij De geheime Newton draaide alles om het denken. Nu wilde ik een zinnelijk boek schrijven vol liefde en lust. Ik begon aan een tantrisch sprookje maar tijdens het schrijven kwam ik toch weer terug bij joodse verhalen. Blijkbaar staat dit dichtbij me. Tijdens mijn research werd ik gegrepen door een joodse legende waarin een naïef meisje zich ontwikkelde tot een jonge vrouw die bereid was de grenzen op te zoeken van haar overtuigingen over geloof, liefde en leven. Ik combineerde dit verhaal met een aantal joodse en Praagse legenden tot mijn roman Rachel of het mysterie van de liefde." Tijdens het schrijven bezocht hij een aantal keer de stad Praag waar het verhaal zich afspeelt. "Ik wilde de sfeer proeven; weten hoe de stad ruikt, hoe de zon opkomt. Ik ben er zelfs binnengesmokkeld bij de viering van het joodse Pasen. Alle gebouwen en schilderijen die ik in mijn boek beschrijf, bestaan ook echt." Met prachtige wijsheden uit de kaballa, de kamasutra en het katholicisme weet hij verschillende verhaallijnen aan elkaar te verbinden en laat hij de lezers tot de allerlaatste pagina in spanning over de afloop.

Zielsverwant

Zelf heeft hij zijn zielsverwant gevonden in schrijfster Christine Pannebakker en zij zijn nu ruim tien jaar gelukkig getrouwd. Zielsverwantschap is volgens Kimpen het delen van dezelfde levensmissie. "Samen moet je nachtenlang kunnen fantaseren over je doelen. Elkaars eigenschappen versterken en elkaar stimuleren." Ook is hij ervan overtuigd dat je met iedereen om je heen een verwantschap hebt en hij ziet elk individu in dit universum als een onderdeel van een puzzel. "Samen vorm je een geheel en van iedereen leer je wel iets." In zijn lezing over Rachel of het mysterie van de liefde zal hij ingaan op de zeven wetten van de liefde. Op verzoek licht hij alvast een tipje van de sluier: "Belangrijk is om lust en liefde niet door elkaar te halen. Dat is een veel gemaakte fout bij nieuwe liefdeskoppels." Geert Kimpen geeft op donderdag 16 juni om 20.30 een lezing in Cultureel centrum het Evertshuis in Bodegraven. Reserveren via kw@karssen.nl of (0172) 619 242. + foto Geert Kimpen Het boek is vanaf 19 mei overal verkrijgbaar. Meer informatie over het boek: www.geertkimpen.com

TOP

 

24/04/2011 - In tien stappen je dromen waarmaken.

Gepubliceerd: juni 2009

 

In tien stappen je droom waarmaken

 

Zijn passie volgen en zijn droom waarmaken. Dit lukte schrijver Geert Kimpen uit Bodegraven en met zijn derde boek ‘Stap voor stap van wens naar werkelijkheid' wil hij zijn lezers ook aanmoedigen dit te doen. Na zijn wereldwijde bestsellers De kabbalist en De geheime Newton verscheen twee weken geleden zijn ruim 200 pagina's tellend werkboek. De eerste druk was direct uitverkocht, zodat de tweede druk al in de maak is.

 

FOTO 2

 

Zijn ogen spreken boekdelen: hij is de gelukkigste man op aarde. "Als kind groeide ik op in een boekwinkel en droomde ervan ooit schrijver te worden. Deze droom vervaagde in de loop der tijd, maar dromen zijn als onkruid, altijd komen ze weer op." Dit gebeurde zes jaar geleden bij de geboorte van zijn dochter Zonneke. "Ik besefte dat ik haar niets hoefde te leren, maar haar alleen hoefde te helpen en aan te moedigen haar dromen waar te maken. Dit zou niet lukken als ik het zelf niet zou doen." Als succesvol theatermaker gooide hij het roer om en hij nam zich voor een boek te schrijven. Dit werd, nadat een leermeester van het kabbalisme op zijn pad kwam, het boek De Kabbalist. De weg van zijn zoektocht tot aan de verschijning van zijn boek, neemt hij als leidraad voor zijn derde boek. "Het was een weg vol ups en downs, maar ik ben ervan overtuigd dat als je echt een vurige wens hebt, je dit moet kunnen laten vervullen. Ik denk dat de Tien Wetten van de Creatie uit het kabbalisme ook gelden voor alles wat in het leven tot bloei komt." Het boek is een herziene uitgave van het boekje dat hij voor het tijdschrift Happinez schreef.

 

Tekenen

"Iedereen krijgt tekenen. De kosmos communiceert dag en nacht met ons. Volgens mij is alles wat er gebeurt in je leven een teken: de mensen die je ontmoet, de gebeurtenissen die op je pad komen. Alle lijntjes horen bij een hoger kosmisch plan. Hoe onzinnig sommige dingen misschien ook lijken. Soms kom je op zijpaden en moet je beslissingen heroverwegen, maar zodra je beseft dat het een onderdeel van je levenspad is, kom je er altijd." Geert Kimpen werkt nu aan de laatste hoofdstukken van zijn vierde boek. Zonder al teveel te verklappen kan hij zeggen dat het opnieuw een roman wordt waarbij hij veel onderwerpen van zijn research voor de vorige boeken kon gebruiken. Ook werd vorige week bekend dat zijn boek de Kabbalist na 23 landen nu in Engeland en Amerika uit zal komen. Dit maakt de kans op een verfilming weer groter wat een grote wens is van Kimpen. Zou zijn stappenplan dan opnieuw werken? Voor meer informatie www.geertkimpen.com. Op deze site kunnen lezers ook hun wens publiceren zodat mede-lezers elkaar kunnen helpen, coachen, tips geven en aanmoedigen. ISBN- 978 90 295 7140 1

TOP

 

Delen: