Lezingen

Ga je mee naar India?

reis India

Onze reis zit helemaal vol. Inschrijven is niet meer mogelijk. Bent u geïnteresseerd in een mogelijke nieuwe India – reis? Mailt u dan dat u interesse heeft naar: info@parisbooks.eu
dan houden we u op de hoogte mochten we een nieuwe Indiareis organiseren

Magische reis naar India

Van vrijdag 21 februari tot en met zondag 1 maart 2020

Ga je mee in de voetsporen van het boek “Het meisje dat aan de oever verscheen” op zoek naar de Tempel van het Oosten?
Met als gidsen auteur Geert Kimpen en zijn meisje dat aan de oever verscheen
en auteur Michelle Shanti.

Een magische reis vol verwondering, verhalen, mystiek, beleving, meditatie,
rituelen en blijdschap.

Reserveer snel: slechts een beperkt aantal plaatsen!

Ben jij ook geraakt door de zoektocht van Kama naar de Tempel van het Oosten? Voel jij ook net als hij het verlangen om deze tempels te bezoeken en het mannelijke en vrouwelijke in je zelf te helen en verenigen?

Geert en Michelle willen je graag meenemen en begeleiden op een unieke reis waarin alle belangrijke plaatsen uit het boek ‘Het meisje dat aan de oever verscheen’ bezocht worden. Een mystieke reis door het sprookjesachtige India en tegelijkertijd een transformerende reis in jezelf. Een reis die je nooit zult vergeten en voor altijd in je hart zult dragen.

reis India

Meesterverteller Geert Kimpen vervoert je met alle prachtige achtergrondverhalen uit het boek. Michelle Shanti neemt je mee op een innerlijke reis door diepgaande meditaties. Beiden voltrekken samen met jou ontroerende rituelen vol liefde en verbinding.

Dit gaan we doen:

Vrijdag 21 februari

Onze reis begint!
We vertrekken met de nachtvlucht van Emirates vanuit Schiphol om 22u naar Delhi.

Zaterdag 22 februari

reis India

Na een korte tussenstop in Dubai landen we om 14u40 in Delhi.

In het mooie 5 sterren hotel Pride Plaza kunnen we even bijkomen van de vlucht. In je mooie kamer kan je tot rust komen. Maar je kunt natuurlijk ook een verfrissende duik maken in het buitenzwembad van het hotel.

’s Avonds genieten we van een welkom-diner met als gastheer Geert Kimpen en gastvrouw Michelle Shanti en stellen we het team voor dat samen met ons de reis gaat begeleiden.

Zondag 23 februari

reis India

Onze eerste reisdag staat in het teken van het ultieme liefdeskoppel Krishna en Radha.

Na het ontbijt begint onze reis en vertrekken we met een luxe bus naar de ashram van Mayapur in Vrindavan. Alle ashrams in Vrindavan laten zich inspireren door Krishna en Radha. We proeven van het leven in een ashram en wonen een privé-lezing bij van de guru over mannelijkheid en vrouwelijkheid.

Na een heerlijke lunch in de ashram, stoppen we bij Nidhivan, een mysterieuze plek met een uitzonderlijk kleine boomsoort. Men zegt dat de bomen ’s avonds transformeren in herdermeisjes want dit is de plek waar de beroemde liefdesnacht van Krishna zich afspeelde. Hij lokte de herdermeisjes met zijn fluitspel en leerde hen hoe de romantische liefde tussen mensen in de materiële wereld beleefd kan worden zoals de oorspronkelijke, extatische spirituele liefde van Krishna. Temidden van de bomen staat een paleis met een bed van sandelhout. Elke avond wordt dit bed opgemaakt voor Krishna. Men plaatst een waterkruik bij het bed en roesopwekkende betelbladeren. Wanneer men ’s ochtends de slaapkamer weer opent, is het bed altijd beslapen, zijn de betelbladeren weg en is de kruik leeg. De liefdesnacht van Krishna is immers eeuwigdurend en herhaalt zich iedere nacht…

Natuurlijk bezoeken we ook in dé Krishna-stad Mathura de gevangenis waar Krishna geboren is, en vertellen zijn wonderlijke verhalen bij de andere heiligdommen en tempels gewijd aan het liefdeskoppel, Krishna en zijn geliefde Radha, wiens liefde een metafoor is voor hoe wij mensen elkaar kunnen liefhebben.

’s Avonds dineren en slapen we in het prachtige 5 sterren Jaypee Palace & Convention Centre in Agra. Als je zin hebt, kan je op eigen kracht na het diner alvast Agra bij avond verkennen.

Maandag 24 februari

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan Fatehpur Sikhri, de verlaten stad en het paleis met het rode zandsteen dat Geerts’ inspiratiebron was voor het paleis van de sultan in zijn boek. Verbaas je over de schoonheid van dit paleis en de wijsheid van de keizer die er leefde.

Hij bouwde de stad ter ere van de moslim soefi-heilige Salim Chishti wiens tombe we ook bezoeken.

Na de lunch in het Mughal Garden Restaurant in Fatehpur Sikhri brengen we een bezoek aan het Agra Fort waar vroeger de harem van de sultan leefde en horen we hoe het leven in een harem er precies aan toe ging.

reis India

Rond 17u, wanneer de meeste toeristen al weg zijn, bezoeken wij één van de wereldwonderen: de Taj Mahal. Een weergaloos grafmonument dat keizer Shah Jahan liet optrekken als teken van zijn liefde voor zijn vrouw Mumtaz Mahal - precies zo’n monument dat de oude man in het boek voor zijn vrouw wilde laten bouwen.

Na het diner kan je je toekomst laten lezen door een handlegger of astroloog of facultatief genieten van een spabehandeling in het hotel.

Dinsdag 25 februari

’s Ochtends reizen we met de trein naar Jhansi waar we door de raampjes kunnen genieten van het Indische platteland.

In Jhansi rijden we verder in een luxe bus en maken dan een tussenstop bij de sfeervolle stad Orchha. In de Lakshmi narayam tempel vertelt Geert mooie verhalen over de godin Lakshmi en daarna voltrekken we onder leiding van een priester een ritueel voor deze Godin in een van de mooie tempels.

reis India

Ook brengen we een bezoek aan het Orchha Fort, dat Geert’s inspiratiebron was voor het paleis waar Kama met zijn kersverse vrouw Aliana ging samenwonen na hun huwelijk.

Na de lunch in een hotel in Orchha, reizen we door naar Khajuharo.

Nadat we ingecheckt hebben in het sfeervolle 5 sterren Ramadahotel in Khajuraho wacht ons een heerlijk diner.

Woensdag 26 februari

’s Ochtends is het tijd voor een kennismaking bij daglicht met de prachtige en beroemde tempels van Khajuraho.

Khajuraho is gebouwd door de Chandela-dynastie in de 10de eeuw. Ooit waren er 64 tempels, waar mannen uit heel India naar toe reisden om heling te vinden. Nu zijn er nog 25 tempels over die verhaal doen van alle verschillende facetten van het leven, inclusief het erotische. Deze erotische gravures hebben aanleiding gegeven tot veel speculatie sinds Khajuraho's herontdekking door een Britse officier in 1838. Om het voor het nageslacht te bewaren, is Khajuraho uitgeroepen tot Werelderfgoed.

reis India

We nemen de hele dag de tijd om deze wonderlijke plek in ons op te nemen. Geert vertelt de verhalen over deze mysterieuze plek, waarom ze gebouwd werd, wat er gebeurde en welke verhalen op de tempelmuren verteld worden.

We bezoeken de tempel waar Kama werd ingewijd door Matanga en waar nog steeds de Lingam van Shiva staat en geëerd wordt. In deze tempel houden we een ritueel gewijd aan het mannelijke onder leiding van Geert.

Na de lunch in het hotel mediteren we ’s middags in de granieten Chaunsat Yogini tempel en de Devi Jagdambe-tempel gewijd aan de Moedergodin op het vrouwelijke onder leiding van Michelle. Daarnaast heeft u de tijd om net als de zoekenden vroeger, met het teken op het voorhoofd, de tempels zelf te ervaren en te beleven.

reis India

We wonen een lezing bij van één van de tantraleraren uit Khajuharo over de relatie tussen tantra en Khajuraho.

In de vooravond gaan we naar de Matangeshwara-tempel waar we onder begeleiding van een priester getuige zijn van een ontroerend Aarti ritueel.

Daarna brengen we ’s avonds een bezoek aan het Khajuraho Dance Festival dat toevallig net plaatsvindt tijdens onze reis! Met op de achtergrond de prachtig verlichte Chitragupta-tempel gewijd aan Surya, de zonnegod (en de naam van Kama’s zoon) kunnen we genieten van India’s beste dansers in een voorstelling met Indiase klassieke dansstijlen.

Donderdag 27 februari 2020

Met weemoed laten we Khajuharo achter ons en vertrekken we op zoek naar de échte Tempel van het Oosten.

Onderweg maken we een tussenstop bij Katni voor de lunch.

Op deze plek vertelt Michelle over de taoïstische leer van de Witte Tijgerinnen en Geert over de Jaden en Groene draken. Hier houden we een meditatie in de natuur. Bij de rivier doen we een ritueel en meditatie over de mannelijke kracht in de vrouw en de vrouwelijke kracht in de man.

Nadat we in Jabalpur ingecheckt hebben in het prachtige Narmada Jackson Hotel, kan je even uitrusten of op souvenir-jacht in de stad.

reis India

Bij de Narmada rivier wonen we ’s avonds de Aarti ceremonie bij. Dit is een zeer
bijzonder en spirituele ervaring. Het is vergelijkbaar met de meer bekende Ganga Aarti van Haridwar en Varanasi, maar op een intiemere schaal.

We dineren en slapen in het prachtige Narmada Jackson Hotel in Jabalpur.

Vrijdag 28 februari 2020

In de ochtend bezoeken we in Jabalpur het Rani Durgavati Memorial Museum, opgedragen aan de nagedachtenis van de grote koningin Durgavati, het is haar gedenkteken en museum dat een mooie verzameling sculpturen, inscripties en prehistorische relikwieën herbergt.

reis India

Daarna brengen we een bezoek aan het mysterieuze Rani Durgavati Fort (dat ook in het boek voorkomt) waar zij leefde en met een panoramisch uitzicht over de stad en het platteland eromheen. Van hieruit loopt er een onderaardse gang naar de Tempel van het Oosten!

reis India

In de middag brengen we een bezoek aan de beroemde Marmeren rotsen in Bhedaghat. De Narmada rivier, die zich een weg baant door de marmeren rotsen, vernauwt zich en stort zich vervolgens in een waterval die bekend staat als Smoke Cascade. De duik is zo krachtig dat het gebrul van een verre afstand te horen is. De watervallen en het breken van de hoeveelheid water op de top vormen een geweldig schouwspel van de ontketende kracht van de natuur.
Er is ook een kabelbaan voor het oversteken van de lengte van de rivier die de plek
een avontuurlijk tintje geeft.

Na het diner houden we bij de Narmada rivier een intieme en ontroerende ceremonie voor het loslaten van onze (voor)ouders onder leiding van een priester.

Zaterdag 29 februari 2020

Na het ontbijt is het dan eindelijk zover en bezoeken we de Chausath Yogini Tempel, één van de oudste erfgoedsites in India, oftewel De Tempel van het Oosten.

reis India

Het werd gebouwd in de 10e eeuw na Christus door het koninkrijk Kalachuri en heeft een duidelijke gelijkenis met de tempels van Khajuraho in structuur. De tempel is de verblijfplaats van godin Durga samen met 64 yogini's. Een Yogini is een dienares van de moedergodin, die illusie met vurige passie doodt door inzicht en bevrijding.

In deze tempel houden we een mooi ritueel en een meditatie voor de verbinding van het mannelijke en vrouwelijke en krijgt u rustig de tijd om de energie van deze wonderlijke plek in u op te nemen.
In de late middag reizen we naar de luchthaven om de vlucht naar Delhi te nemen.

In Delhi besluiten we onze reis met het prachtige en ontroerende sabbatritueel in kabbala-traditie met als ceremoniemeesters Geert en Michelle, voorafgaand aan het diner. Hoewel het een Joods ritueel zullen de overeenkomsten met het hindoeïstische geloof niemand ontgaan.

Zondag 1 maart 2020.

Om 10U35 vertrekken we weer vanuit Delhi naar Amsterdam via Dubai.

Om 20u landen we weer veilig op Schiphol en nemen we afscheid van elkaar.

Indien door calamiteiten onderweg de reisroute zou afwijken van wat gepland is, streven wij er uiteraard naar het alternatief evenwaardig te maken als het hier voorgestelde programma.

Er is slechts plaats voor een beperkt aantal deelnemers. Boek vandaag nog om een plaats te hebben!

Praktisch

Van vrijdag 21 februari tot en met zondag 1 maart 2020.

Wij bieden deze reis aan, in samenwerking met www.layurtravel.nl onder een totaalprijs zodat je geheel ontzorgd wordt.

Dit houdt in dat het volgende is inbegrepen:

 • De vliegtuigreis.
 • Verblijf in luxe hotels.
 • Alle reiskosten tijdens de excursies (luxe bus, trein en vliegtuig)
 • Ontbijt, lunch en diner. Wij zouden het bijzonder jammer vinden als iemand de reis moest onderbreken omwille van gezondheidsredenen. Daarom hebben wij uitsluitend goede, veilige en hygiënische restaurants uitgezocht om dit risico te vermijden.
 • Geert Kimpen en Michelle Shanti als uw persoonlijke gidsen in samenwerking met een goede plaatselijke gids.
 • Organisatiefee en professionele begeleiding door reisbegeleider voor alle praktische zaken onderweg.
 • Bij aankomst en vertrek (ook bij Transfers) opgevangen door een lokale vertegenwoordiger
 • Entreegelden voor alle monumenten
 • Bezoek aan de handlezer in Agra
 • Alle momenteel van toepassing zijnde belastingen
 • Volledig gepersonaliseerde service van 'Layur Travel’ voor en gedurende de reis inclusief het boeken van vluchten

Niet inbegrepen:

 • Inentingen
 • Drankjes (je betaalt je eigen drankjes tijdens de reis en bij de maaltijden)
 • Visum kosten Deze dien je zelf aan te vragen – zie informatie op inschrijfformulier.
 • Persoonlijke kosten zoals roomservice of overige maaltijden die je zou wensen te genieten
 • Camera/video toeslag bij bezienswaardigheden
 • Fooien aan hotel, restaurants en gidsen
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Overige services niet in lijst van Inbegrepen

Prijzen

 • 2 persoonskamer 2495 euro
 • 1 persoonskamer 2895 euro

Je kunt bij je inschrijving aangeven of je een 2 persoonskamer wilt delen met een meereizende partner óf dat je wil ingedeeld worden met een andere, naar keuze mannelijke of vrouwelijke, deelnemer.

Let op!

De belangstelling voor deze reis is groot. Schrijf snel in om teleurstelling te voorkomen. Om te kunnen genieten van deze all-in prijs hebben we je inschrijving nodig voor 10 december 2019.

 

Na 1 december kunnen we de voordelige prijs van de groep-vliegtickets niet meer garanderen. Je kunt je dan nog wel inschrijven maar moet dan zelf voor je vliegtickets zorgen. Neem in dat geval contact op met info@londonbooks.eu voor de mogelijkheden en tarieven.

Organisatie

Deze reis wordt georganiseerd door London Books, het bedrijf van Geert Kimpen en Michelle Shanti. Onze uitvoerende partner is het reisbureau ‘Layur Travel’, van Laura Akkerman.
Ruim 20 jaar geleden kwam zij met ayurveda in aanraking. Sinds die tijd heeft zij zichzelf steeds meer verdiept in deze mooie wetenschap en werd ayurveda practitioner in haar eigen praktijk. Voor scholing en verdieping reisde ze regelmatig in India en zo ontstond haar reisbureau. Het is haar missie om voortdurend te innoveren en een service te bieden die aansluit bij de reizigers van deze tijd. Om dit te bereiken, werkt ze samen met enkele van de beste professionals van de toeristenindustrie. Door haar krachten te bundelen met deze experts, is ze in staat om een verscheidenheid aan reizen aan te bieden. Jij bent het belangrijkste aspect van haar bedrijf. Haar doel is om continu de verwachtingen van haar klanten te overtreffen en relaties te ontwikkelen die lang zullen blijven bestaan.
Laura neemt haar verantwoordelijkheid naar jou evenals de mensen en plaatsen die wij bezoeken, serieus. Haar tourleiders zijn speciaal opgeleid om je welzijn en dat van iedereen die in contact komt met onze reizen te helpen verzekeren. LayurTravel erkent ook het effect dat toerisme heeft op de omgeving en doet elke poging om onze impact te minimaliseren.

Meer info: www.layurtravel.nl

GARANTIEFONDS

Onze partner “LayurTravel” is aangesloten bij bij Vvkr en STO garantiefonds
Meer informatie: https://www.sto-reisgarantie.nl/sto/index.php
en https://www.vvkr.nl/bestemming/india

Minimum aantal deelnemers

De reissom van deze groepsreis is gebaseerd op een minimum aantal gasten van 28. Indien het minimum aantal gasten niet wordt gehaald, behoudt London Books zich het recht voor om tot uiterlijk 15 januari de reis te annuleren.
Indien de reis niet doorgaat, ontvang je de gehele betaling terug.

Er is slechts plaats voor een beperkt aantal deelnemers. Boek snel om een plaats te hebben.

reis India

TOP

Delen: