Terug naar het overzicht

Naam: Marian
Mijn wens

Mijn wens voor het nieuwe jaar is om op een succesvolle manier mijn eigen tekstbureau op te zetten. Ik heb al een naam: Tekstbureau MaVaNo, een facebook site en een eigen website. Ook weet ik wat mijn doelgroep is: organisaties en individuen die willen dat de multiculturele samenleving slaagt; die beseffen dat bevolkingsgroepen, hoe verschillend hun achtergrond ook is, elkaar nodig hebben en veel voor elkaar kunnen betekenen. Communicatie en goede informatievoorziening zijn hierin onmisbaar en daaraan wil ik mijn steentje bijdragen.
Ik ben afgestudeerd als vertaler (hoofdzakelijk Engels-Nederlands) maar werk inmiddels al weer jaren op een helpdesk. Ik vind dat het tijd wordt om een andere, meer mens en maatschappijgerichte kant op te gaan. Religie/levensbeschouwing is daarnaast een onderwerp dat mij erg interesseert. Ook wil ik weer meer met ?de taal? bezig zijn, vandaar mijn plan om dit tekstbureau op te zetten.
Veel praktische zaken moet ik nog uitzoeken. Allereerst ga ik personen in mijn netwerk aanschrijven en me verdiepen in documentatie die mij kan helpen om goed beslagen ten ijs te komen, zodat deze uitdaging slaagt. Uiteraard wil ik me laten inschrijven bij de KVK met een goed, degelijk plan.
Ik wil beginnen met het corrigeren van teksten, artikelen. Op den duur (als het kan over een jaar) wil ik niet meer fulltime werken voor mijn huidige werkgever en mijn inkomsten aanvullen via redigeer- en vertaalwerk.
Geert, bedankt voor dit mooie initiatief om mensen de gelegenheid te bieden hun plannen en dromen voor de toekomst te formuleren en op het web te zetten. Als je zelf voor mij tips hebt (eventuele opdrachtgevers zou helemaal mooi zijn?), zijn deze natuurlijk van harte welkom! Ditzelfde geldt voor andere mensen die dit lezen. Ik wens iedereen een inspirerend 2011 toe!
Website: http://tekstbureaumavano.wordpress.com/
Facebook: http://www.facebook.com/tekstbureaumavano
Naam: Marian
Datum: 26 januari, 13u30
Reactie: Hallo Gerda Maria,
Bedankt voor je reactie! Ik had inderdaad bij de "privacy" instellingen de site nog even op "I would like my blog to be private, visible only to users I choose" gezet om de eenvoudige reden dat de site nog helemaal in de kinderschoenen staat en hij nog helemaal opgebouwd moet worden. Ik heb de privacy instellingen nu aangepast dus als het goed is, moet je er nu bij kunnen. Op dit moment denk ik (nog) niet na over de euro's die ik wel of niet hiermee ga verdienen. Ik neem hier de tijd voor (heb nu een fulltime baan) en begin waarschijnlijk met projecten voor vrijwilligersorganisaties. Maar je hebt volkomen gelijk dat mensen gelijk "wegzappen" als ze een geblokkeerde site tegenkomen en vervolgens niet meer terug komen. Mijn bedoeling was alleen om hem pas te publiceren nadat ik mensen/organisaties uit mijn netwerk had aangeschreven. Maar dan had ik de link nog niet in dit wensenboek moeten zetten. Bij deze dus toch maar gedaan, verwacht er alleen nog niet te veel van :) Hartelijke groet, Marian
Naam: Gerda Maria
Datum: 25 januari, 22u24
Reactie: Lieve Marian

Ik heb jouw wens al minstens 20 x aandachtig gelezen en ik heb al minstens even vaak super nieuwsgierig de volgende link naar jouw website aangeklikt:

http://tekstbureaumavano.wordpress.com/

Doch telkens stuit ik op het scherm 'Beschermde Blog' en na een paar seconden schaapachtig kijken sluit ik dat scherm dan maar weer.
En eigenlijk vind ik dat heel jammer.

Waarom?
Wel ik kan daar niets mee aanvangen met al die 'Bescherm'-toestanden en ik ben niet de enige internet-gebruiker die hierop afknapt.

En dat lieve Marian is toch wel heel jammer want dat kost jou jaarlijks een aantal klanten en wellicht ook duizenden euro's.
Ik ben enkele jaren geleden heel intensief bezig geweest met onderzoek naar reacties van diverse internet gebruikers (beginnelingen, doorsnee gebruikers en gevorderden) die naar een bepaald artikel of een specifiek aanbod zochten en die dan op dit soort 'Bescherm'-fenomenen stuitte.

En wat blijkt?
Dat bijna 90% van de gebruikers onmiddellijk het venster sluit en op zoek gaat naar een andere website die wél ONMIDDELLIJK toegankelijk is.

Los van het feit dat vele mensen, waaronder ook ik, direct willen lezen en ontdekken vraag ik mij af 'waarom' iemand die zaken wil doen het toch zo omslachtig maakt om gevonden te worden?
Ik zou voor mezelf eerder op zoek gaan naar een formule waarin de meest optimale vorm van toegankelijkheid geboden wordt.

Optimaal zaken doen is toch een kwestie van:
zo Vaak mogelijk Gezien worden
en
zo Gemakkelijk mogelijk gevonden worden.

Dus vraag ik mij af 'waarom' jij Jouw zaak (Jouw Droom) beveiligd alsof er een schat moet beschermd worden ipv getoond?

Ik ben altijd nieuwsgierig naar wat anderen doen en als ik het niet begrijp dan vraag ik ook altijd naar het 'waarom' omdat ik van nature begaan ben met het welzijn van anderen.
In jou geval is dit niet anders.
Ik geef niet zomaar kritiek om kritiek te geven want in wezen doe ik dat niet graag.
Ik geef liever complimenten van hier tot in Timboektoe.

En natuurlijk wens ik Jou en Jouw zaak het Allergrootste succes ter wereld toe maar ik zie alleen niet goed in hoe jij dat op deze manier vlotjes gaat klaarspelen.
Ik ben namelijk ook geen Facebook gebruiker (heb zo al elke seconde bezet aan mijn eigen Oriconet-Netwerk) dus via die weg ga ik jou ook niet vinden... alweer helaas.

Dus lieve Marian, hoe verlos jij iemand als ik uit zijn/haar leiden?
Hoe kan ik toch te weten komen wat jij te bieden hebt op die gebunkerde site van jou?
Ik zie misschien iets over het hoofd, maar ik weet echt niet wat.
Ik MOET hier zonder twijfel OOK nog iets belangrijks uit leren.... ik laat me verrassen en ben nu reeds Dankbaar voor wat nog komen gaat.

Alleszins veel succes gewenst bij alles wat je onderneemt... en wie weet, als wij nog eens vertaalwerk uit te besteden hebben komen we, geheel onverwacht, misschien toch 'ooit' nog eens bij jou terecht. Het zou je alleszins welgemeend gegund zijn.

Moge mijn noodkreet-reactie zich in alle richtingen van het Universum in een taal van Onvoorwaardelijke Liefde vertalen!!!

Ik zet nu mijn allerschoonste Glimlach op en kijk uit naar een verhelderende reactie ;-)

Liefs en Big Smile van me

Gerda Maria Hendrickx
Glimlach-f-Luisteraar
www.oriconet.com
Naam: Gerda Maria
Datum: 26 januari, 17u14
Reactie: Lieve Marian,

Bedankt voor jouw leuke mail.
Ik ben natuurlijk DIRECT gaan kijken op Jouw website en hieronder lees je de tekst (deze keer zonder typVAuten - haha) die ik er als reactie naliet:

...

Lieve Marian,

Maakt niet uit hoeveel je nog te doen hebt.
Het maakt niet uit of het reeds 'af' is of niet.
Ik heb steeds vaker het gevoel dat onze Grote Levensdromen non-stop 'Under Construction' zijn.

Ik vind de kleurencombinaties én de teksten alleszins reeds geslaagd.

Laat dit plekje maar rustig zichzelf worden, komt best wel goed dat merk ik nu reeds.

Ik wens van ganser harte dat je heel veel plezier blijft beleven aan hetgeen je onder de naam "Tekstbureau MaVaNo" op touw zet.
Vanop afstand steun ik je met hart en ziel opdat alles vooral naar Jouw wens mag blijven verlopen.

En inderdaad...
vroeg of laat hebben we elkaar Allemaal nodig!
Fijn dat deze boodschap hier reeds te lezen staat. Met zo'n ingesteldheid kan Jouw Project niet anders dan lukken!

Geloof in Jezelf, Geloof in Jouw Project, Geloof in ons Aller Noodzakelijke Communicatieve Samenwerkingsverbanden!

Liefs en Big Big Smile van me

Gerda Maria Hendrickx
Glimlach-f-Luisteraar
Naam: Susan Brown
Datum: 25 april, 10u47
Reactie: Droom jij van je eigen boek? Wil jij een spannend, mooi, ontroerend, persoonlijk of inspirerend verhaal vertellen? Loop je al lang met een idee rond? Voel je dat dit het moment is om aan de slag te gaan?

Laat je dan nu inspireren door bestsellerauteurs Geert Kimpen & Christine Pannebakker die een week lang jouw persoonlijke schrijfcoach zijn in een adembenemende omgeving in Frankrijk.

http://www.geertkimpen.com/lezing-schrijfweek.html

Reageren

Mijn naam *:
Mijn e-mail adres *:
Reactie:

Wij houden u graag in de toekomst op de hoogte. Indien u dit niet wilt, kunt u dit hier onder aangeven.

TOP

Welcome to the wishbook

What is your dream? Be as specific and detailed as possible. You get exactly what you wish for. Describe it as precisely as you can.

Congratulations! You've now put your dream into words. Words have creative power. It has been written that 'in the beginning was the word'. The creative process has now begun. The seed has been sown, the seed that you will nurture until it grows into a powerful tree of life.

Now say your wish out loud. Just to yourself at first. Then to those closest to you. Then to other people you meet. Then let the world know and publish it in the Wishbook. Let other people react on your wish, let them inspire you. You can also give them feedback, and inspire them.

Meet the other participants. You'll find them in the alphabetic namelist.

You can also chat with other participants. Find friends and fellow travelers.

Delen: