Terug naar het overzicht

Naam: Wendy
Plaats: Tilburg
Leeftijd: 36
Mijn wens

Mijn wens is mijn levensverhaal, belaste jeugd, achter me te laten, los te laten.
Graag zou ik het van me af schrijven middels een boek, maar hoe pak je dat aan ??
Wellicht kan iemand me daarin op weg helpen, begeleiden ?

Lfs Wendy
Naam: Gerda Maria
Datum: 12 juni, 17u27
Reactie: Lieve Wendy,


Welkom in het Overvolle Paradijs der Experimenterende Schrijvers-Talenten!

Schrijven in functie van publiceren is een proces dat te vergelijken valt met eender welke discipline waarbij je 'hoger' en/of 'verder' mikt dan je huidige prestatie-niveau.
Sommigen hebben reeds jong aanleg om animerend te schrijven en hebben snel Succes bij een ruim Publiek.
Anderen hebben een lange en soms moeizame weg af te leggen om hun schrijfsels op Succesvolle wijze in boekvorm te verwerken.

Als tussenstap kan je ook (al dan niet anoniem) een gratis weblog aanmaken en daar Jouw memoires in boekvorm opschrijven.
Er zijn ook talrijke schrijvers-sites waar je jouw verhaal gratis kan plaatsen in functie van het ontvangen van uitteenlopende reacties van een uiteenlopend publiek.
Op die manier leer je ook snel met ongezouten kritiek omgaan én je leert sneller dan doorgaans te relativeren.
Besef ook dat het op dit moment WEMELT van de onmiskenbare schrijf-TALENTEN en dat die er aanvankelijk Allemaal van uitgaan dat ze in staat zijn om een Boek te brengen dat door een ruim publiek zal gekocht én gewaardeerd worden.
Hou hier gewoon rekening mee dan blijf je langer in de Relativerings-Flow.

Je kan dus op velerlei manieren ontdekken of Jouw manier van schrijven van die aard is dat mensen ook boeken van jou zouden kopen.
Zorg er gewoon voor dat Jij je er op eender welk moment GOED blijft bij voelen... de rest is bijzaak!

Ik herinner me uit het begin van mijn publiceerperiode dat ik de volgende waardevolle GOUDEN TIPS meekreeg.

Tip 1:
Met het oog op publiceren schrijft een schrijver in wezen niets van zich af maar gaat die op ludieke wijze om met het reeds afgeschrevene.

Tip 2:
Zorg voor de nodige dosis Humor en Afwisseling.

Mijn Persoonlijke Tip is:
Zorg dat je oplossingsgericht schrijft zodat mensen zich tijdens en na het lezen van Jouw verhaal ook oplossingsgericht blijven opstellen in eender welke situatie. Met andere woorden, tracht te vermijden dat je jezelf en je lezers in een neerwaarste spiraal meesleurt vanwege nog onverwerkte 'storingen' op jouw persoonlijke levenslijn.
Schrijf dus eerst de mogelijke pijn, verdriet en frustratie van je af en leg dat manuscript dan aan de kant.... of verbrand het zelfs. Dat is de beste manier om met een schone lei te beginnen. Als het een beetje meezit dan helpt de natuur ook Jou wel met een gecraschte PC zodat de op deze wijze gecombineerde woorden 'Verplicht' zijn om in een andere formatie en/of opstelling een Nieuw leven te gaan leiden. Het is ook mij overkomen toen ik nog niet doorhad dat ALLES maar dan ook ALLES een constructieve reden van bestaan kent. En ja hoor... je slaat vanzelf de Win-Win-Weg in waar Oplossingen voor eender welk 'euvel' zomaar voor het grijpen liggen. Die oplossingen zijn er altijd maar je ziet ze pas als je er vanuit Intense en Allesomvattende vorm van Eigen-Liefde klaar voor bent.
Neem jezelf dus voor om vanuit een Win-Win-standpunt te schrijven zodat mensen zich energieker dan ooit voelen vanwege Jouw Persoonlijk verhaal.
Een Win-Win-Standpunt is het ZIJNS-standpunt en/of de Energetische Positie vanwaaruit je Alles, tot in het kleinste detail, als Positief kan 'klasseren' omdat je ook de Constructieve en/of de 100% Gelijkwaardige, Noodzakelijke Bestaans-Reden van het zogenaamde negatieve h-erkent... Herkent én Erkent of Aanvaard dus.

Kijk eens rustig rond op deze site of Google op woorden als “leren schrijven” of aanverwante woorden, het hulp-bij-schrijven-aanbod is overweldigend ruim:
http://www.schrijvenonline.org/

Ik wens jou héél véél Vreugde en Snel Gestilde (of gestylde? Haha) Groeipijnen tijdens Jouw Experimenteel schrijvers-proces.
Bedankt om Jouw herkenbare wens met ons te delen!
Het doet me ook plezier dat je al direct hulp krijgt aangeboden... hoe meer schrijverszielen op deze Aarde, hoe groter de vreugde van de Universele Woordenwisselaars ;-)
Ik Geniet vanop Glimlach-Afstand met Volle Teugen met Jou/Jullie mee.

Liefs en Big Smile van me

Gerda Maria Hendrickx
Glimlach-f-Luisteraar
www.oriconet.com
Naam: Saskia
Datum: 11 juni, 20u59
Reactie: Hey Wendy, het lijkt me idd nog steeds leuk om elkaar te helpen om onze dromen te realiseren. Mijn emailadres is saskiahumbs@hotmail.com
Als je mij een mailtje stuurt heb ik jouw adres ook en kunnen we zo tot een vervolg komen??? Prettig weekend verder en tot later. Groetjes, Saskia
Naam: Wendy
Datum: 9 juni, 17u43
Reactie: Hoi Esther,

Lijkt me super als je me hierin zou willen helpen / begeleiden.
Wellicht inderdaad eens mailen of afspreken ?
Ik weet alleen niet hoe je hier rechtstreeks kunt reageren op elkaar. Of moet ik dan mijn mailadres hier in een reactie plaatsen ?

Liefs Wendy
Naam: Wendy
Datum: 9 juni, 17u46
Reactie: Hoi Esther,

Lijkt me super als je me hierin zou willen helpen / begeleiden.
Wellicht inderdaad eens mailen of afspreken ?
Ik weet alleen niet hoe je hier rechtstreeks kunt reageren op elkaar. Of moet ik dan mijn mailadres hier in een reactie plaatsen ?
Ik zie dat we ook een tijd af kunnen spreken om hier live te chatten.
Misschien is dat handig om in die chat dan contactgegevens uit te wisselen ?
Lukt het jou om wellicht zaterdag om 13.00u op de chat te zijn ?

***********************************************

Hoi Saskia,

Hartelijk dank voor je reactie ! Wat fijn om te lezen dat ook jij diezelfde wens hebt en met dezelfde reden.
Behalve dat we elkaar wellicht kunnen helpen door het elkaar te laten lezen en elkaar tips/ feedback kunnen geven, kunnen we wellicht ook steun vinden bij elkaar ?
als we inderdaad onze wens doorzetten (en dat moeten we echt doen hoor!) dan denk ik dat het een proces zal zijn waarbij ook veel boven komt.
Lijkt me ook fijn om elkaar hierin te kunnen steunen, al is het maar een luisterend oor / geduldig oog voor elkaar te hebben.
Misschien ook eens op de chat afspreken om contactgegevens uit te wisselen ?


Liefs Wendy
Naam: Ingrid de Klerck
Datum: 14 juni, 11u50
Reactie: Beste Wendy,

Toevallig (al geloof ik niet in toeval) las ik jouw wens vandaag. Ik wil je graag het volgende meegeven(uit eigen ervaring): mensen die slachtoffer zijn van misbruik van welke aard dan ook verkwisten vaak jaren van hun leven, zo niet hun hele leven, met het vashouden aan verwijten richting de dader(s). De dader heeft hier vaak geen weet van, en als hij dat wel heeft, dan blijft het feit dat het verleden niet ongedaan gemaakt kan worden. Je geeft jezelf"levenslang" op die manier. Ik zeg vaak tegen anderen"De prijs die je betaalt voor de slachtofferrol is dat je een loser wordt". dit klinkt hard, maar zo is het zeker niet bedoeld. Ik wil mensen hiermee wakker schudden. Kijk niet om, maar vergeef en start NU met leven. Degenen die jou onrecht hebben aangedaan betalen daar t.z.t. zelf de prijs voor, want niets in dit leven blijft onopgemerkt. Je denkt misschien dat als je alles zo precies mogenlijk documenteert dat dat een einde zal maken aan de hel waar je in leeft, maar zo werkt het niet en schrijven als de ultieme wraak al helemaal niet. Het is niet aan ons om onze beulen te berechten, dat doet het levenslot veel beter dan wij dat ooit zouden kunnen doen;) Wees blij dat jij niet bent zoals zij en hak de banden door die je in het verleden vasthouden en doe het nu. Als je dat wilt, dan kun je dit van het ene op het andere moment. Zo heb ik dat ook gedaan: ik heb degenen die mij onrecht hebben aangedaan opgehangen aan hun eigen levenslot en ben nu vrij.

Veel moed en geluk,

Ingrid
Naam: Esther van Leer
Datum: 9 juni, 09u17
Reactie: Beste Wendy,
Wat een mooie wens. Ik wil best een keer met je van gedachte wisselen hoe je het kunt gaan doen...
(via mail/ skype of een keer afspreken?)

Groet Esther
Naam: Saskia
Datum: 8 juni, 21u17
Reactie: Hoi Wendy, al heel lang heb ik ook de wens om een boek te schrijven om dingen achter me te laten. Wie weet kunnen we elkaar helpen door bijvoorbeeld het aan elkaar te laten lezen en zo tips/ feedback te geven?
Naam: Susan Brown
Datum: 26 april, 08u56
Reactie: Droom jij van je eigen boek? Wil jij een spannend, mooi, ontroerend, persoonlijk of inspirerend verhaal vertellen? Loop je al lang met een idee rond? Voel je dat dit het moment is om aan de slag te gaan?

Laat je dan nu inspireren door bestsellerauteurs Geert Kimpen & Christine Pannebakker die een week lang jouw persoonlijke schrijfcoach zijn in een adembenemende omgeving in Frankrijk.

http://www.geertkimpen.com/lezing-schrijfweek.html

Reageren

Mijn naam *:
Mijn e-mail adres *:
Reactie:

Wij houden u graag in de toekomst op de hoogte. Indien u dit niet wilt, kunt u dit hier onder aangeven.

TOP

Welcome to the wishbook

What is your dream? Be as specific and detailed as possible. You get exactly what you wish for. Describe it as precisely as you can.

Congratulations! You've now put your dream into words. Words have creative power. It has been written that 'in the beginning was the word'. The creative process has now begun. The seed has been sown, the seed that you will nurture until it grows into a powerful tree of life.

Now say your wish out loud. Just to yourself at first. Then to those closest to you. Then to other people you meet. Then let the world know and publish it in the Wishbook. Let other people react on your wish, let them inspire you. You can also give them feedback, and inspire them.

Meet the other participants. You'll find them in the alphabetic namelist.

You can also chat with other participants. Find friends and fellow travelers.

Delen: