Terug naar het overzicht

Ingrid Naam: Ingrid
Plaats: Den Ham
Leeftijd: 47
Mijn wens

Het is altijd mijn droom geweest om als sopraan te zingen, samen met een orkest het publiek in vervoering te brengen. Het lijkt me een geschenk om samen met andere zangers, alt, tenor, bariton en bas, muziekstukken in te studeren, daar maanden aan te werken, alleen daarin kun je al veel plezier beleven en een hoop van leren, en de muziek te laten horen aan de luisteraars alsof het heel eenvoudig is, als een mooi geheel klinkt, op een natuurlijke en zuivere manier. Of een ensemble te vormen met bijvoorbeeld piano, viool, cello, fluit of gitaar.
Het publiek in het hart raken zodat ieder weer z’n eigen ziel en emoties voelt.
Licht klassieke, religieuze en spirituele liederen op zo’n wijze zingen, dat alles wat je niet in woorden kunt uitleggen toch door de muziek heen doorklinkt.
Ik ben (mezzo) sopraan (tot hoge A), heb 5 jaar klassieke zanglessen gevolgd en bij verschillende koren gezongen. Heb een helder, zuiver, lyrisch stemgeluid.
Commentaar

Dankjewel voor deze inspirerende website waarop ik mijn droom kan laten zien aan de wereld en de engelen, die ons bij elkaar brengen.
Naam: Gerda Maria
Datum: 23 september, 16u07
Reactie: Lieve Ingrid,

Wat een mooie innige wens.
Ik was/ben zelf ook een mezzo sopraan in het Angelakoor of de Groep van de Zingende Engelen. Een koor dat in die tijd olv Madeleine Jacobs wereldfaam genoot maar destijds ontbrak het mij aan discipline om tijdens de middag-pauzes te repeteren.
Ik haalde liever kattenkwaad uit en kon mij nooit lang concentreren op één bepaalde activiteit.
Toch heb ik dankzij Madeleine Jacobs, de ongelooflijk gedreven dirigente van het koor, mezelf overtroffen want ik zong aanvankelijk vrij vals en omdat ik aangaf dat ik dat zelf ook wel hoorde maar dat ik graag mee wilde zingen gaf ze me de kans om er bij te horen. Met succes overigens want ik viel na enkele weken nooit meer uit de toon wat het zingen betreft. Ik viel eerder uit de toon omdat ik tijdens buitenlandse optredens steevast ziek werd als er 's avonds laat moest opgetreden worden... zo kroop ik eens op een 2 meter hoge kast van de sacristie om er te slapen ipv mee op te treden in een Kathedraal in de omgeving van Lourdes. Ik deed dat aanvankelijk omdat ik te lui was om mee te doen, ik vond het gewoon niet leuk meer. Toen ik van de kast werd gehaald had ik 'plots' bijna 40 graden koorts en iedereen was 'plots' bezorgd om me. Niemand heeft ooit geweten dat ik die koorts nog niet had toen ik op die kast kroop, dat ik er gewoon was opgekropen omdat het intensieve optreden me niet meer zinde. De natuur hielp mij toen al een ferm handje om niet elke keer op mijn donder te krijgen als ik een bepaalde verantwoordelijkheid/belofte ontliep ;-)

Daarmee werd het einde van mijn zang-episode ingeluid.
Ik zong enkel nog voor de fun en als het mij uitkwam.


Totaal onverwacht had ik 2 zomers geleden de kans om mijn zangtalent nog eens te testen tijdens een optreden met een paar goeie muzikanten die zich amateurs noemen maar volgens mij iets te bescheiden zijn ;-)
We hebben het er meer dan behoorlijk goed vanaf gebracht want geheel onverwacht was mijn stem ongelooflijk zuiver.
Ik genoot daar uiteraard met volle teugen van.
Ik heb toen voor het eerst Bewust gemerkt hoeveel het Intens en Liefde-Vol zingen los maakt bij anderen maar ook bij jezelf.
Dat is een gevoel dat je enkel kan bevatten als je DURFT te zingen met héél je lijf en leden, toch?

Volgens mij kan echt IEDEREEN zingen als die er maar de moeite voor doet om zich helemaal te geven zonder angst om aanvankelijk vals te zingen.
Zo heb ik het tenminste al meermaals ervaren bij mezelf en anderen.
Wat fijn dus dat Jij jezelf zo Intens kan geven.
Mmmm.... dat heerlijke gevoel is je van harte gegund hoor, ik geniet vanop Glimlach-afstand met jou mee ;-)

Ik wilde je eens vragen om deze link te kopiëren en eens naar die fragmenten te luisteren.
Als ik jouw wens lees dan zie ik onmiddellijk dit tafereel met wonderlijke zangtalenten voor me:

http://www.youtube.com/profile?annotation_id=annotation_874551&user=jantrost&feature=iv#g/c/47042D67CC5A98CC


Bedankt om via jouw Muzikale Wens mooie herinneringen te laten opborrelen.
Bedankt om Jouw talenten zo optimaal te benutten, van die vibraties genieten wij zonder twijfel mee.
Ik wens Jou ontzettend veel vreugde en voldoening tijdens jouw ontdekkingsreis in dit wonderlijke Klank- en Licht-Spel “Het Leven” er werd jou niet toevallig zoveel zangtalent gegeven... maak er kwistig gebruik van zodat je bij velen een Glimlach op het gelaat kan toveren.


Liefs en Big Big Smile van me

Gerda Maria Hendrickx
Glimlach-f-Luisteraar
&
Glimlach-Gedachte-Reflexologe
www.oriconet.com
Naam: Ingrid
Datum: 4 oktober, 17u21
Reactie: Hallo Gerda Maria,

Eindelijk een reactie op je allervriendelijkste bericht over het zingen en mijn droomwens, behalve dat jij ook kunt zingen is mij wel duidelijk dat jij ook een groot schrijftalent hebt, maar dat wist je waarschijnlijk al wel. Zingen en muziek betekent veel voor mij, net als bij zoveel mensen, het ontroert, troost, herkent, berust, leeft. Je hierin te uiten is het fijnste wat er is en ik hoop het nog lang te doen, samen met mijn zanglerares hebben we de afgelopen keer al iets bedacht om in de toekomst een optreden met 4 leerlingen van haar te bedenken en uit te voeren. Fijn om daaraan te werken en in mee te denken.

Ik hoop voor jou dat al jouw wensen ook uit zullen komen, ik heb even onder je naam gekeken en zag dat je verschillende wensen hebt, ik hoop dat ze allemaal voor je uitkomen, en misschien ga je binnenkort nog wel weer zingen, gewoon doen! Wel bijzonder dat je op een Engelenkoor zat, en grappig te lezen dat je zoveel kattekwaad uithaalde, ik zie het helemaal voor me.

Lieve groet,
Ingrid Kamphuis

Reageren

Mijn naam *:
Mijn e-mail adres *:
Reactie:

Wij houden u graag in de toekomst op de hoogte. Indien u dit niet wilt, kunt u dit hier onder aangeven.

TOP

Welcome to the wishbook

What is your dream? Be as specific and detailed as possible. You get exactly what you wish for. Describe it as precisely as you can.

Congratulations! You've now put your dream into words. Words have creative power. It has been written that 'in the beginning was the word'. The creative process has now begun. The seed has been sown, the seed that you will nurture until it grows into a powerful tree of life.

Now say your wish out loud. Just to yourself at first. Then to those closest to you. Then to other people you meet. Then let the world know and publish it in the Wishbook. Let other people react on your wish, let them inspire you. You can also give them feedback, and inspire them.

Meet the other participants. You'll find them in the alphabetic namelist.

You can also chat with other participants. Find friends and fellow travelers.

Delen: