Terug naar het overzicht

Naam: Desiree
Plaats: Heerlen
Leeftijd: 48
Mijn wens

Mijn grootste wens is te kunnen zijn wie ik werkelijk ben. Niet wat de buitenwereld van mij verwacht te zijn. Puur en vrij. Mijn grootste wens dat ik uitdrukking kan geven aan mijn gevoeligheid, creativiteit en intuïtie . Telkens als ik lees over de schrijfweek hoop ik dat er een moment zal zijn dat ik als deelnemer erbij kan zijn, dat er een moment zal zijn dat ik mijn boek kan delen met de wereld. Mijn grootste wens is me vrij te voelen als een vogel en hiervan ook andere mensen mee te laten genieten.
Naam: Gerda Maria
Datum: 9 juli, 15u52
Reactie: Lieve Desiree,

Ik heb jouw herkenbare wens met stijgende verbazing gelezen en herlezen.
Los van de eerste zin heb ik mezelf tot meermaals toe identiek hetzelfde gewenst als jij.

Ik schrijf "los van de eerste zin" omdat ik mezelf nog nooit bewust de vraag heb gesteld wie ik werkelijk ben. Ik ben er volgens mij altijd van uitgegaan dat ik op eender welk moment ben wie ik werkelijk ben. Daar was ik lang niet altijd even tevreden mee maar dat is dan weer een ander verhaal ;-)

Verder ervaar ik bepaalde zaken als volgt.
Naar mijn gevoel volstaat het om zelf geen of zo weinig mogelijk verwachtingen op te leggen aan de buitenwereld om automatisch minder verwachtingsvolle druk van de buitenwereld zelf te ondervinden.
Of anders verwoord, van zodra ik mezelf en anderen, alsook al het andere wat is zoals het is, als 100% Gelijk(w)aardig kan aanvaarden dan valt elke druk weg waardoor ik van élk facet van “Het Leven” kan Genieten op een wijze die steeds intenser bewondering afdwingt. Bewondering voor de vernuftigheid waarmee alles met alles in contact staat en bewondering voor de finesse waarmee alles perfect op elkaar is afgestemd.

Van zodra die verwachtings-druk bij mij begon weg te ebben kwam er automatisch ruimte en vermogen vrij om op mijn unieke wijze om te gaan met mijn hoog gevoeligheid. Spelenderwijs en/of experimenteergewijs vond ik een manier om creatief om te gaan met mijn gevoeligheden, mijn talenten en mijn belemmeringen.
Door begrip op te brengen voor mezelf zoals ik ben kon ik ook makkelijker begrip opbrengen voor anderen zoals ze zijn.
En dat had weer automatisch tot gevolg dat er nog meer ruimte en vermogen vrijkwam om mezelf beter te leren kennen en mezelf duidelijker in kaart te brengen naar anderen toe.
Door het vrijelijk en ongegeneerd communiceren over mijn wensen en mijn ervaringen (hoe bizar ze voor anderen aanvankelijk ook overkwamen) kon ik plots op een nooit eerder ervaren, allesomvattende bevredigende manier deelnemen aan “Het Leven” en dat ik dat durfde te doen vond ik op zich al een wonder.
En vind ik nog steeds een welgekomen wonder dat er steeds meer mensen verschijnen die mij aanvaarden zoals ik ben.

In mijn leven is er dus heel veel veranderd sinds ik mezelf héél bewust in een 100% Gelijkwaardigheidspositie ben gaan plaatsen tegenover élk facet van de Schepping.
Enkel door in gedachten een ander standpunt in te nemen veranderde ook mijn fysieke standpunt alsook het mentale én fysieke standpunt van mijn omgeving.

Ook ik ervaar sinds mijn jeugd de drang om een boek te schrijven. Ook ik voelde af en toe de behoefte om bij zo'n schrijfweek te zijn doch die drang verdwijnt steeds weer naar de achtergrond wanneer een geluidloos stemmetje steeds opnieuw het volgende zinnetje afdreunt:
“Gerda Maria je bent reeds ontwaakt in de verfilmde versie van jouw eigen bestseller en het is de bedoeling dat je daar naar believen met volle teugen van geniet. Op een dag ontwaak je met de papieren boekversie in je hand, niet wetende of beseffende hoe het zover is gekomen.”

Tja, dat heb ik destijds in Maldegem tijdens de voorstelling van Geert Kimpen “Maak Goud van je Leven” ook zo uitgesproken toen ik mijn wens vooraan mocht komen delen met het publiek. IK zei dat ik een bestseller wilde schrijven maar dat ik niet beroemd wenste te zijn. Toen gaf Geert aan dat ik onder pseudoniem kon schrijven doch datgene waarover ik schrijf is zo typerend dat de media speurneuzen mij al heel snel zouden ontmaskeren – haha.
En toen zei ik ineens zonder nadenken “Ach Geert, ach lieve mensen... misschien sta ik op een dag wel met mijn bestseller in mijn handen zonder me te herinneren dat ik het geschreven heb.”

En sindsdien blijft dat zinnetje mij dus achtervolgen en is er dus het aanhangsel bijgekomen dat ik nu reeds ontwaak in de verfilming ervan.

En ja, dat geeft mij op één of andere manier dan toch weer de rust en de vreugde om gewoon te Genieten van wat is zoals het is.
Best bijzonder allemaal.

En dan komen we aan de laatste zin van jouw wens...
Jij wenst je vrij te voelen als een vogel en je wenst anderen daarvan mee te laten genieten.

En ook dat heb ik mezelf meermaals gewenst en de laatste jaren gaat die wens wel een heel letterlijk karakter aannemen want ik krijg regelmatig visioenen of herinneringen door aan een levensechte act waarin ik kan vliegen zonder vleugels en waarin ik zonder waarneembaar fysiek hulpmiddel langsheen planeten en tijdzones kan reizen zonder enige vorm van weerstand of hinder te ondervinden.

Vele mensen zeggen dat je woorden niet zo letterlijk dient te nemen doch ik heb al zoveel schier onmogelijke zaken waargemaakt en er gebeuren zovele wonderlijke zaken in de wereld dat het mij echt niet zu verbazen dat wij als mens ooit ook écht kunnen vliegen zonder vleugels ;-)

Enfin, dit geschreven zijnde...
je hebt nu reeds minstens één iemand laten genieten vanwege het plaatsen van jouw wens.
Dus je moet je niet afvragen hoeveel genieters er bij komen als jij ooit jouw verhaal deelt met miljoenen of miljarden anderen.

Bedankt om zovele onzichtbare informatie-pixels aan jouw wens toe te voegen.
Ze zijn een eigen leven gaan leiden en hebben nieuwe (getransformeerde) reflecterende connecties gemaakt in het Universeel plasmaveld
en hierdoor zullen er zich ook automatisch welgekomen veranderingen voordoen in jouw leven, daar ben ik behoorlijk zeker van.
Het is jou alleszins héél oprecht en héél intens gegund!!!

Neem jouw 100% Gelijk(w)aardigheidspositie in en Leef op de wijze die bij Jou het meest intens Levensvreugde opwekt .
In alles wat je denkt, zegt of doet ben je automatisch een levend voorbeeld voor anderen om hetzelfde te doen, dus je kan maar beter uitstralen wat je zelf het liefst wil zien verschijnen rondom jou, toch?!

Liefs, Succes en Mega Big Smile van me

Gerda Maria
www.oriconet.com
Naam: Desiree Schunken
Datum: 13 juli, 19u28
Reactie: Dank je wel Gerda voor je liefdevolle reactie. Er valt weinig aan toe te voegen. Liefde brengt ieder mens vooruit en het is er altijd mits je er maar voor openstelt. Een lieve groet van Desirée
Naam: Brigitte
Datum: 21 juli, 21u12
Reactie: ZomAar een vraagje, je noemt een schrijfweek zou ik je mogen vragen
Wat je daarmee bedoelt
Naam: Desiree
Datum: 17 augustus, 09u08
Reactie: Dank je wel Helma. Erg mooi gedicht. Ik herken, we spreken dezelfde taal. Wie weet ontmoeten we elkaar eens.
Naam: Helma
Datum: 15 augustus, 12u00
Reactie: Lieve Desiree,

Het mooiste wat je kunt zijn is Jezelf

een tijdje geleden schreef ik dit gedicht
het past bij jou denk ik
keep the faith!

Jij prachtig kind met sterren in je ogen
voorzien van een uniek en ongekend vermogen
Jij prachtig kind dat soms wiegend zit te staren
af en toe raast er een storm in jou die je zou willen bedaren
Jij prachtig kind met 1001 dromen
zoals je het voelt mag je het ook laten komen

zoals het komt, zo is het ook bedoeld te gaan
maar niet iedereen in deze wereld zal jou taal verstaan
kind, jij prachtig kind…blijf dichtbij jezelf hou je deur op een kier
vertrouw al je verwarrende impulsen maar toe het papier
een ander weet met jou misschien geen raad
maar mij kan je vertrouwen, in mij zit geen kwaad

kind , jij prachtig kind, dat niet anders kan zijn dan die je bent
je zal worden gestuurd en gevormd totdat je jezelf niet meer kent
probeer dan te schrijven, zuiver en onbevangen
vanuit je eigen zijn en vanuit je diepste verlangen
een verlangen naar een harmonieuze wereld zonder pijn
waar een ieder kan schitteren door gewoon zichzelf te zijn

lief, sensitief, prachtig kind,
verlies nooit jezelf of een van je dromen
Weet; dat als je het moeilijk hebt,
je altijd als Jezelf bij mij mag komen!

Kind , ik hou van jou…


liefs, Helma
Naam: Desiree
Datum: 20 augustus, 07u24
Reactie: Dank je wel voor je fijne reactie.

Reageren

Mijn naam *:
Mijn e-mail adres *:
Reactie:

Wij houden u graag in de toekomst op de hoogte. Indien u dit niet wilt, kunt u dit hier onder aangeven.

TOP

Welcome to the wishbook

What is your dream? Be as specific and detailed as possible. You get exactly what you wish for. Describe it as precisely as you can.

Congratulations! You've now put your dream into words. Words have creative power. It has been written that 'in the beginning was the word'. The creative process has now begun. The seed has been sown, the seed that you will nurture until it grows into a powerful tree of life.

Now say your wish out loud. Just to yourself at first. Then to those closest to you. Then to other people you meet. Then let the world know and publish it in the Wishbook. Let other people react on your wish, let them inspire you. You can also give them feedback, and inspire them.

Meet the other participants. You'll find them in the alphabetic namelist.

You can also chat with other participants. Find friends and fellow travelers.

Delen: