Terug naar het wensenboek

Naam: Marijke
Plaats: Moorslede - België
Leeftijd: 51 jaar
Mijn wens

Mijn wens schreef ik al eerder in het wensenboek. Kort en bondig.
Nu, schrijf ik wat mij ertoe bracht.
Het was een lange weg vol hindernissen. Twintig jaar lang viel ik van de ene in de andere tegenslag zoals :
- de dood van mijn kleine meisje
- partnergeweld binnen het gezin zowel fysisch als psychisch
- scheiding
- zelfmoordpoging van mijn oudste zoon
- kanker tijdens zwangerschap
- stukgelopen tweede relatie met emotionele chantage
- dood van liefdevolle broer
- geslaagde wanhoopsdaad van zoon,...
Eén voor één overwon ik al mijn tegenslagen en ben er zelfs dankbaar voor, hoe raar dit ook klinkt.
Hoe ik de moed had om verder te leven zonder depressie en nog kan zeggen :"Ik gelukkig ben."
Al die tegenslagen, verdriet en pijn brachten me naar een doodlopend spoor. Ik voelde me zo moedeloos, geen kracht meer om verder te doen.
Ik viel uitgeput neer en kon niet meer verder net zoals Jezus op Zijn lijdensweg. Toen brandde er een lichtje en ik dacht toen aan 'Zijn lijdensweg' ik besefte dat lijden leven was. Vanaf toen ging ik op zoek naar mezelf. Ik ging in een soort rust en bezinning en vond mezelf.
Klinkt gemakkelijk maar o zo moeilijk. Alleen door het te willen en de bereidheid en de discipline te hebben om het te doen, kan je de reis van je leven gaan maken.
Een soms zware reis vol tegenslag maar voor diegenen die haar volbrachten geluk, rust en innerlijke rijkdom zou brengen.
Daarom is mijn doel meehelpen bouwen aan het geluk van anderen. Want je ongelukkig voelen of je slecht in je vel voelen is zeker geen pretje. Ik kan het weten. Door mijn eigen ervaringen weet ik dat het kan.
Vind je weg !
Naam: Gerda Maria
Datum: 14 januari, 14u58
Reactie: Lieve Marijke,

Het vergt veel moed, doorzettingsvermogen en discipline om het soort heftige uitdagingen, die jij hier opsomt, bij volle bewustzijn te doorleven en overleven op een wijze die ons dichter bij onze liefdevolle zelf brengt.

Het vergt eveneens moed om de mindere kantjes van ons bewustwordingsproces met anderen te delen. Zeker als die anderen zomaar lukraak kunnen reageren, dus zonder absolute zekerheid dat jouw verhaal ook begripvol onthaald zal worden.

Vanuit ervaring weet ik hoe verwonderlijk het is en hoe wonderbaarlijk het aanvoelt als je na een lange 'overlevingsstrijd' toch nog welgemeend "Dank U" of "Ik ben waarachtig Gelukkig" kan zeggen.
Dat hoort voor mij bij de categorie "wonderen des levens" want het is voor de rationeel denkende mens niet direct een logisch gevolg van het soort heftige uitdagingen die jou/mij en vele anderen te beurt vielen.

Er gaat geen dag voorbij zonder meermaals mijn Dankbaarheid en bewondering te hebben geuit voor wat "Het Leven" mij brengt en reeds gebracht heeft.

Het doet mij veel plezier dat ook jij op deze bevrijdende liefdevolle wijze reageert op wat jij ervaren hebt.

Bedankt om op jouw unieke wijze een wandelend hoopvol gevend voorbeeld voor anderen te zijn.

Mijn immer lonend sleutelwoord en/of basisacties zijn: BAGAL

Bewust Actief Glimlachen, Ademhalen & Liefhebben.

Dit zijn mijn immer trouwe bondgenoten waardoor ik me, uit de meest uiteenlopende bizarre situaties, op daadwerkelijk Liefdevolle wijze heb leren 'redden'.

Het Leven is mooi én rechtvaardig voor élk van ons.
De wijze waarop wij reageren op het aangebodene is bepalend voor het karakteristieke van wat opnieuw aangeboden wordt.

En ja, we dienen blijkbaar eerst bewust op de bodem van dat zwarte gat hebben vertoefd vooraleer we bepaalde inzichten voor beterschap kunnen opdoen en om deze vervolgens in ons aller voordeel hanteren.

"Het Leven"...
Heftig en vaak onrechtvaardig lijkend als je langdurig in de neerwaartse spiraal ontwaakt.

Maar als je eenmaal hebt ontdekt dat "het Leven" ook na de 'dood' nog uit ontelbare ervaringslevels bestaat dan brengt dat de nodige rust om het kalmer aan te doen zodat we bewuster omgaan met onze onbewuste signalen die we uitsturen. De stille gedachten en en intentie signalen die mede bepalen wat het vervolg van onze ontdekkingsreis inhoudt.

Ik wens jou héél véél moed, doe-kracht, plezier en vertrouwen om op zuiver liefdevolle wijze met het vervolg van jouw verhaal (jouw wens) aan de slag te gaan.

Heel veel liefs, lof, lol, licht en Liefde van me

Gerda Maria
Love-Laugh Lifestyle promotor

http://safe-with-a-smile.blogspot.com.es/

Reageren

Mijn naam *:
Mijn e-mail adres *:
Reactie:

Wij houden u graag in de toekomst op de hoogte. Indien u dit niet wilt, kunt u dit hier onder aangeven.

TOP

Welcome to the wishbook

What is your dream? Be as specific and detailed as possible. You get exactly what you wish for. Describe it as precisely as you can.

Congratulations! You've now put your dream into words. Words have creative power. It has been written that 'in the beginning was the word'. The creative process has now begun. The seed has been sown, the seed that you will nurture until it grows into a powerful tree of life.

Now say your wish out loud. Just to yourself at first. Then to those closest to you. Then to other people you meet. Then let the world know and publish it in the Wishbook. Let other people react on your wish, let them inspire you. You can also give them feedback, and inspire them.

Meet the other participants. You'll find them in the alphabetic namelist.

You can also chat with other participants. Find friends and fellow travelers.

Delen: