De tempel der godinnen

Een tantrische ervaring in 2005.
Door Geert Kimpen (vroeger reeds gepubliceerd in de Koörddanser)

Tantra prijkt al jaren bovenaan ons doelstellingenlijstje. Maar de jaren glijden door onze handen en iedere keer moeten we weer vaststellen dat het er niet van is gekomen. Tenzij drie jaar geleden dan met een wel heel vruchtbaar resultaat. De uitwas van een tantradagje waarmee we ons zes jarig samenzijn vierden, leidde tot niet minder dan de conceptie van Zonneke. Een Tantrisch meisje dat niet genoeg krijgt van knuffelen en zoentjes en nu al met haar verleidelijke oogjes iedereen die ze ontmoet in hun hart weet te raken. Maar ondanks deze levensveranderende ervaring dendert het gewone leven voort terwijl je weet dat er ergens een geschenk ligt dat je alleen maar hoeft uit te pakken. Even aan de rem trekken, even de buitenwereld laten voor wat ie is, even in een sprookje van Duizend en Een nacht stappen.

Tantra is ook eng. Want tantra heeft hoe mooi je het ook verwoord met seks te maken. En al is over seks praten dan niet langer een taboe, je seksualiteit beleven met vreemden, dat is toch nog steeds eng. Seks beleef je in je eigen slaapkamer met gesloten gordijnen. Tenzij je avontuur wil. Tenzij je wilt ontdekken wat er nog meer mogelijk is. Dan moet je naar buiten. Er is geen terrein in het bestaan waarin je geen bijscholing kan volgen, dus waarom ook niet op seksgebied, zou je zeggen. Maar toch is dat anders. Onze buren prijzen onze moed. Zelf zijn ze een half jaar geleden ouders geworden van een mooi meisje, Frederique, maar in dat halve jaar zijn ze slechts een keer intiem geweest, vertrouwden ze ons toe. Zij blijft de borst geven, bekent ze, om zich te vrijwaren van aanraking van haar man. Hij is uitgeput van het wereldimperium dat hij wil creëren ter ere van zijn dochter. Zodat ze trots op hem zal zijn. Hij volgt een bijscholingscursus personeelsbeleid maar de "Tantra Koppel Sessie" die wij volgden in de Devadasi Temple of Light in Wilnis ware misschien een betere investering geweest.

Radijskleurige likeur en koele frambozen

tempel der godinnen

Padmani, een stralende blonde vrouw, ontvangt ons in haar sensuele Indische kleding; een koningsblauwe rok en kort topje met een sluier van zijde. Zij is de Devadasi, of tantrische priesteres, die ons vanavond zal verwennen en inwijden. Natuurlijk zijn we zenuwachtig. En tegelijkertijd vol spannende afwachting. Zullen we ons beiden even prettig voelen? Hoe eerlijk zullen we durven zijn als er iets gebeurt wat we niet willen? Wat als de ene wel en de andere niet geniet? Kortom, zullen we ons durven overgeven?

"Overgave is mijn levensmotto," vertelt Padmani in haar sprookjesachtige tempel waar je door de enorme ramen over de uitgestrekte groene polders en het stilstaande water kan kijken. "Ik wil van elke moment in mijn leven genieten. Totaal en impulsief. Met al mijn zintuigen. Vorige week gingen Nirav, mijn man, en ik in een sterrenrestaurant eten. De gerechten waren werkelijk een orgastische sensatie. Maar overal rondom ons zaten de mensen aan de tafeltjes te praten. Ik was in een baldadige bui en tikte tegen mijn glas. 'Dames en heren, proeven jullie wel wat er op je bord ligt?' zei ik."

Ze schenkt ons een radijskleurige likeur in en nodigt ons uit om echt te ruiken, te proeven en de drank met al onze smaakpapillen te beleven. Zelden doe ik zo lang over een piepklein glaasje. Ik zie hoe Christine, mijn bloedmooie vrouw, maar vanavond zo mogelijk nog mooier door het goudkleurig ensemble waarmee ze zich als Oosterse prinses heeft verkleed, het drankje wellustig van haar lippen likt. Padmani vraagt of we tegenover elkaar gaan staan en een buiging maken zodat haar en mijn derde oog elkaar zachtjes raken. "Namaste Christine," zeg ik. "Namaste Geert," antwoordt ze, "ik groet het goddelijke in jou."

Op het grote blauwe bed met honderden kleurige kussens en omringd door beelden van opwindende liefdesgoden en godinnen serveert Padmani een heerlijk koele fruitsalade die we elkaar voeren met een vorkje. Ik voel hoe Christine met een ijskoud framboosje langs mijn lippen streelt en plagerig het in en uit mijn mond haalt terwijl mijn tanden het begerig proberen te vangen. Padmani is een perfecte Devadasi die dan liefdevol bij ons is en op de juiste momenten zich discreet terugtrekt om de volgende verrassing te bereiden.

Een voetbad bij een zilverblinkende maan

"Tantra is zoveel meer dan alleen het seksuele stukje," vertelt ze terwijl ik de kurk van de champagnefles haal. "Het is een manier van tegen de wereld aankijken. Van kiezen voor de sensaties, voor verlichting in elk moment. Vanaf het moment dat een astroloog me vertelde dat mijn levensthema seksualiteit was, ben ik op zoek gegaan.

tantra

Ik heb jaren in India gewoond bij Osho. Nirav heb ik op een Osho feest leren kennen. Of naar mijn gevoel, opnieuw tegengekomen. Het is heerlijk om een man te hebben die net als ik een voortdurend verlangen heeft naar eenheid. Met elkaar en met de hele wereld die ons omringt. Alleen jammer dat in India de liefdescultuur bijna uitgestorven is. Nirav heeft er wel eens met Indiase vrouwen gevrijd. Ze liggen gewoon stokstijf in bed! Er is nu zelfs een verbod op het uitvoeren van dit soort liefdesbeeldjes. Nirav heeft net voor het embargo inging nog tientallen beeldjes geïmporteerd. Voor tantra en zovele andere Oosterse leren, moet je tegenwoordig in het westen zijn."

Champagne is een tantrische drank en langzaam glijden we in een roes waarbij al onze angsten wegspoelen. Gearmd liggen we op het bed terwijl onze priesteres die delen van onze voeten masseert die corresponderen met onze onderste chacra 's. Het is heerlijk om nergens aan te hoeven denken. De zachte druk op je voeten door je hele lichaam te voelen stromen. Dicht bij elkaar te zijn, elkaars handpalmen te strelen en ondergedompeld te worden in een zee van verwennerijen.

tantra

"Hebben jullie zin om te dansen," vraagt Padmani. Eigenlijk niet, want het is heerlijk op het bed maar toch voert het erotische, opzwepende ritme ons mee in een nieuwe, vreugdevolle roes en danst mijn prinses verleidelijk om me heen en voel ik me Zorba de Boeddha in mijn Prinsenkleding. Buiten valt de duisternis en lijkt een zilveren maan met een punaise in het zwarte hemelgewelf te zijn geprikt. "Is het leven niet prachtig," roept Padmani vrolijk uit terwijl haar rok uitzwaait en we kunnen haar alleen maar vrolijk toelachen als antwoord.

Paarse veren en hete, druppelende olie

"Vroeger woonden in de Indische tempels de Devadasi 's," vertelt Padmani terwijl we een heerlijk koel glaasje water drinken in de tuin die een orgastisch feest van groentinten is. "Dat waren priesteressen die getrouwd waren met God en ingewijd in de tantrische geheimen. Bij hen kon je terecht om geheeld te worden, om via Tantra een te worden met God. Tegenwoordig vind je hen bijna niet meer. Daarom heet deze plek The Devadasi Temple of Light. Wij leiden hier priesteressen op. Deze Devadasi 's worden ingewijd door Nirav en kunnen in deze tempel dienen."

Wanneer we terug in de tempel komen, heeft Padmani hem verlicht met tientallen kaarsen die een zachte, gele gloed verspreiden rond de massagetafel die nu in het midden staat. Padmani heeft gevraagd of we met elkaar overleggen of zij alleen of met behulp van ons de massage zal doen. Het vertrouwen is inmiddels grenzeloos. Zonder afspraak gaat Christine eerst. Ik zal Padmani assisteren.

Zoals met alles laat ze de vrijheid om wel of niet je kleding aan te laten. Ik lig als Prins op het ronde bed en zie hoe Christine haar mooie gouden kleding aflegt om in haar nog mooier gewaad van haar lichtbruine huid op de tafel te gaan liggen. Padmani begint de massage alleen en er naar kijken moet net zo opwindend zijn als het ondergaan. Ik geniet van de zachte handen die ik over haar rug, billen en benen zien glijden met een goddelijke elegantie. Padmani wenkt om te komen helpen. Ze geeft me een paarse veer en vraagt haar ritme te volgen. We strelen zacht met de veren langs haar lichaam en ik zie hoe het beeldschone lichaam van de vrouw van mijn leven geniet. De ene verrassing na de andere haalt Padmani boven.

We druppelen hete olie over elk plekje van haar lichaam, glijden met onze handen en armen door het magische landschap van heuvels en valleien dat voor ons uitgestrekt liggen. Dan weer bedekken we haar met een heerlijk hete handdoek, en de volgende keer met een vlinderdunne lap fluweel die we zachtjes langs haar lichaam laten afglijden. De ene keer gaan we beiden net zo snel als in een duizelingwekkende achtbaan, dan strelen we zachtjes en plagerig over haar tintelende huid en genieten van haar zuchtende, verlangende ademhaling. Soms volgt Padmani de dwaaltocht van mijn handen, dan spiegel ik haar sensitieve wegen. Het masseren is net zo sensationeel als zelf gemasseerd worden.

Het is mijn beurt. Ik kan er alleen maar over kwijt dat een man die nooit ingewijd werd door twee Devadasi' s op het eind van zijn leven alleen maar spijt kan hebben. Wat hij ook bereikt of meegemaakt heeft, het ultieme zintuiglijke genot heeft hij gemist. Het hele lichaam voelt als een paradijs vol verboden vruchten. Het gevoel van mannelijkheid strekt zich uit van kruin tot teen. Alles is net zo gevaarlijk en heerlijk en het lijkt of tijd noch ruimte bestaan. Alleen vier zachte handen en armen die geschapen lijken te zijn om deze goddelijke missie te volbrengen.

tantra

Blij, zinderend en nagenietend springen we in de jacuzzi onder de sterrenhemel waar ook Nirav ons vergezeld en we met een glaasje dieprode wijn napraten.
Tantra staat weer met driedubbele ster bovenaan ons doelstellingenlijstje. Misschien leidt deze avond wel tot de geboorte van onze zoon Koning. Als dat zo is hadden we hem niet op een goddelijker manier op deze aarde kunnen uitnodigen.

Ook de dag daarna ruiken we nog de aromatische oliën op elkaars lichaam. De zoete herinnering aan een avond die je de hele wereld zou gunnen. Vol overgave loopt Zonneke naar ons toe wanneer we haar weer ophalen van een nachtje logeren bij oma. Wat gun ik dit tantrische prinsesje later een man die de godin in haar eert en haar op een goddelijke manier van haar lichaam en de liefde zal laten genieten. "De maan heeft over mij gewaakt," vertelt ze. En zo is het, net als over ons.

Zelf een ervaring beleven in de Devadesi tempel?

Bezoek de website: www.tantratempel.nl

Terug naar TANTRA overzicht

TOP

Delen: